Příprava českých šampionek probíhá v pohodě

Příprava českých šampionek probíhá v pohodě | foto: Monika Hlaváčová, MF DNES

Volejbalové mistryně z Prostějova hledají smečařku

  • 1
V příjemném rytmu bez sebemenšího problému se volejbalistky Prostějova připravují na obhajobu českého titulu. I bez čtyř hráček, které si plní reprezentační povinnosti, v domácím prostředí porazily Brno 3:0 na sety. Soupeře, který v minulé sezoně Hanačky potrápil ve finále extraligy.

"Opravdu všechno probíhá podle plánu," potvrdil sportovní manažer VK Prostějov Peter Goga. "V zápase bylo pochopitelně z naší strany také hodně chyb, ale to je dáno tím, že hráčky dlouho trénovaly pouze v šesti. Souhra se určitě bude zlepšovat."

 

Premiéru si v prostějovském dresu odbyla nahrávačka Soňa Nováková, která již ukončila sezonu v plážovém volejbale a připojila se ke svému týmu. "S přechodem z písku problémy nebyly. To už mám vyzkoušené z předcházejících sezon. Na šestkový volejbal si zvyknu během jednoho tréninku. Něco jiného je ale souhra s týmem. S novými spoluhráčkami se musím na hřišti lépe poznat," řekla Nováková, která má za sebou parádní léto.

Na mistrovství světa se s Lenkou Háječkovou probojovala do osmifinále a plážovou sezonu český pár zakončil finálovou účastí na turnaji Evropské série v anglickém Blackpoolu. "S Lenkou nám to sedlo. Byla to úspěšná sezona," uvedla Nováková.

Vedle nové nahrávačky, která do Prostějova přišla z řeckých Atén, se po operaci ramene do přípravy zapojila také slovenská smečařka Petronela Biksadská. "Zranění ramene nebylo tak vážné, jak se zdálo," poznamenal Goga s tím, že Biksadská trénuje individuálně a ještě minimálně dva měsíce bude mimo hru.

Vedení klubu hledá ještě další smečařku, která bude moci naskočit do hry od začátku sezony. "Potřebujeme špičkovou a zcela zdravou volejbalistku, která by nám pomohla v extralize a především v základní skupině Ligy mistryň. Věřím, že takovou hráčku získáme a do sezony půjdeme se třináctičlenným kádrem," je přesvědčený Goga.

Další přípravný zápas čeká na tým ve čtvrtek, kdy se v hale Sportcentra od 16 hodin představí celek Olomouce.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž