SOUBOJ NA SÍTI. Momentka z duelu Brno (v modrém)  - Benátky

SOUBOJ NA SÍTI. Momentka z duelu Brno (v modrém) - Benátky | foto: Otto Ballon Mierny, MAFRA

Volejbalisty Benátek čeká útok. Chtějí poprvé v historii klubu do čela extraligy

  • 0
V žádném jiném kolektivním sportu nemají Benátečtí tak úspěšné zastoupení. Jejich volejbalisté jsou druhým týmem v zemi a může být ještě lépe.

V úterý večer mohou dosáhnout mety nejvyšší, musí však na domácí palubovce zdolat minimálně rozdílem dvou setů třetí Zlín (hraje se od 18.10 hodin).

"Lepší pozvánku už si diváci nemohou přát," láká příznivce volejbalu do Benátek jejich trenér Lubomír Vašina. "Zlín má stejně bodů jako my, navíc mu máme co vracet," prozrazuje kouč.

První duel ve Zlíně totiž Benátečtí prohráli 0:3 na sety. Průběh zápasu však byl velmi vyrovnaný.

"Vím, že poměr setu vypadá jednoznačně, ale první dva jsme prohráli o dva body v koncovce kvůli vlastním chybám," zlobí se ještě s odstupem několika měsíců trenér Vašina na své svěřence.

Teď to bude jiný zápas. Benátky drží osmizápasovou sérii výher. Navíc za celou sezonu prohrály jen třikrát, před vlastními diváky dokonce pouze jednou.

"V naší hale se cítíme skvěle. Chodí sem pravidelně přes tři stovky diváků a soupeři to tak nemají lehké," těší Vašinu. Ve šlágru 20. kola se však očekává ještě vyšší návštěva.

"Sice to dává v přímém přenosu kanál ČT4 Sport, ale věřím, že i tak návštěva bude atakovat čtyři stovky," doufá kouč.

Ten hráčům naordinoval po vítězném utkání s Ústím nad Labem (hrálo se 29. prosince) téměř týdenní volno. Hráči si tak mohli užít oslavy s rodinami a nyní odpočatí zabojují o historický úspěch.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž