Ostrava - Frýdek-Místek

Ostrava - Frýdek-Místek - Momentka z extraligového utkání Ostrava - Frýdek-Místek. | foto: Jaroslav Ožana , MF DNES

Volejbalistky Univerzity Liberec vykročily za play-off vítězně

  • 0
Parádně vyšel volejbalistkám Technické univerzity Liberec vstup do nového ročníku extraligy. V 1. kole porazily doma Frýdek-Místek 3:0. Poslední přípravný turnaj před startem sezony přitom Liberečankám vůbec nevyšel.

"Proto jsme v týdnu před zápasem čekali na impulz, a ten přišel s návratem nahrávačky Smutné z juniorského evropského šampionátu," řekl Luboš Bednář, který se stal hlavním trenérem libereckého týmu.

"Proti Frýdku jsem na ni vsadil a vyšlo to. I když k důležitým bodům pomohla při střídání i druhá nahrávačka Rašková."  Domácí těžily hlavně z kvalitního servisu, pevných bloků a útoků smečařky Soumarové.

Univerzitě vloni unikl postup do play-off jen těsně na poslední chvíli. Letos je proto účast v elitní osmičce hlavním cílem.

Problémem libereckého celku je nízký věkový průměr, v kádru jsou hráčky od 16 do 22 let. "Je jasné, že takhle mladý tým pracuje na principu domina, chvíli se daří a pak začne padat dolů," uvědomuje si Bednář.

"To se naplno ukáže 11. října v jednom z klíčových utkání soutěže ve Střešovicích. To je tým, který by měl být pod námi, ale musíme zde potvrdit výhru s Frýdkem." Předtím ještě hrají volejbalistky Univerzity v Prostějově, který je jasným favoritem zápasu.

 

"Tam zkusíme uhrát co nejvíc bodů v každém setu, zkušený tým Prostějova je výkonnostně ve vyšší kategorii," tvrdí Luboš Bednář.

"Já jsem zastáncem toho, že mladý tým se musí učit volejbal od lepších družstev. Proto pojedeme o prvním říjnovém víkendu do Německa na velice kvalitně obsazený turnaj, kde se střetneme s domácími celky. Bude to těžká zkušenost, ale hráčky se prostě musí adaptovat na rychlejší a silovější volejbal."


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž