Momentka z utkání mezi Libercem a Přerovem.

Momentka z utkání mezi Libercem a Přerovem. | foto: Adriana Micáková, VK Dukla Liberec

Volejbalistky Přerova porazily po letech Liberec. Ostuda, čílil se trenér Dukly

  • 1
O pořádný šok se v sobotu postaraly volejbalistky Přerova. V jedenáctém kole extraligy totiž vyloupily palubovku liberecké Dukly. Přerovanky porazily mistryně z roku 2021 a loňské držitelky bronzu 3:1 (25:20, 25:23, 26:28 25:23).

„Holky výborně plnily taktické pokyny. Je skvělé, že jsme to zvládli za tři body, ale ještě se musíme zlepšit v koncovkách,“ povídal trenér Zubřic Radim Vlček. Přerov porazil Liberec v nejvyšší soutěži poprvé od 5. února 2011. A coby poslední tým extraligové tabulky díky třem bodům z palubovky druhého Liberce, který před tím z deseti extraligových zápasů prohrál pouze jednou, poskočil na deváté místo.

Přerov bodově vedlo trio Kovačičová, Kohoutová a Vajdová které dohromady zapsalo 51 bodů. Poslední jmenovaná je se 120 body ve 36 odehraných setech nejlépe bodující Přerovankou. „Pro nás to byl úžasný zápas. Konečně jsme zlomily prokletí a bojovaly jsme v koncovkách. Urvaly jsme to za tři body, což je super. A teď musíme navázat i domácími zápasy a posunout se v tabulce výš,“ culila se kapitánka Přerova Veronika Tinklová.

Soupeřky jsme naprosto podcenily

Liberecký trenér Libor Gálík chtěl pošetřit některé hráčky základní sestavy a na palubovku tak nastoupily hráčky s menším zápasovým vytížením. Jenže v prvním setu kupila Dukla zbytečné chyby, a proto ztratila tříbodový náskok, čehož v koncovce první sady Přerovanky využily. „Gratuluji Přerovu. Naprosto jsme ho podcenily. Nevím, jestli přípravou nebo našim výkonem. Nebyl to náš den. Nemůžu nikoho pochválit,“ uvědomovala si liberecká kapitánka Klára Vyklická.

Sázkové kanceláře na výhru jejího týmu vypsaly kurz 1,02:1. Oproti tomu kurz na výhru Přerova byl 12:1. Kouč Liberce Gálík byl po prohře s outsiderem značně rozladěný. „Hráčky si musí sáhnout do svědomí, s čím nastoupily a jestli vůbec chtějí hrát za Duklu. Byla to prostě ostuda!“ řekl trenér favoritek celé soutěže.

Volejbalistky Prostějova zdolaly ve šlágru kola Šelmy a upevnily si vedení

Kvůli zaváhání Liberce si na čele tabulky vytvořily pětibodový náskok volejbalistky Prostějova, jež doma o víkendu porazily brněnské Šelmy 3:0.

V sobotu čeká Přerov krajské derby na palubovce Olomouce, tabulkového soupeře, který se v letošní sezoně po obměně kádru trápí. Liberecké hráčky se pokusí napravit si reputaci už ve čtvrtek na palubovce Šternberku. Den před tím ale doma ve čtvrtfinále Českého poháru hostí Prostějov.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž