Hana Klapalová a Tereza Petrová (zády)

Hana Klapalová a Tereza Petrová (zády) | foto: Jiří Seidl, MF DNES

Volejbalistky Petrová a Klapalová se rozešly. Po nejlepší sezoně

  • 4
Rozchod. Konec. Po osmi letech. Plážové volejbalistky Tereza Petrová a Hana Klapalová překvapivě ukončily spolupráci. "Vůbec jsem to nečekala, zamrzelo mě to," přiznala ostravská Tereza Petrová. "Sháněla jsem sponzory, abychom mohly trénovat i přes zimu. Je to rána z čistého nebe."

S rozchodem přišla Hana Klapalová, hráčka z Brna. "Byly jsme spolu dlouho, cítila jsem, že už potřebuju nový impulz," zdůvodňuje své rozhodnutí Klapalová.

Petrová souhlasí, že osm let je dlouhá doba. "Je jasné, že když jste s někým tak dlouho, tak to nemůže být pořád skvělé, ale už jsme si vybojovaly ve Světové sérii nějakou pozici."

Tereza Petrová

Pomýšlely i na olympijské hry v Londýně. A teď?

"Olympiáda je daleko, rozhodně není ztracená," upozornila Hana Klapalová, která už ví, že od příští sezony bude hrát s jednou z nejlepších českých beachvolejbalistek, Lenkou Háječkovou.

To Tereza Petrová netuší, co bude dál. "Ani to moc neřeším, rozchod nebylo moje rozhodnutí," prohlásila Petrová. "Moc hráček ale v republice není."

Náhradu Petrová zatím nehledá. "Nechám tomu volný průběh, ale už jsem uvažovala i o tom, že se vrátím k šestkovému volejbalu."

Hana Klapalová a Tereza Petrová (vlevo)

Rozchod rozladil Milana Džavoronoka, který obě hráčky dal dohromady a dosud je i trénoval. Navíc dvojici jako jednu z mála podporoval volejbalový svaz.

Petrová s Klapalovou, někdejší akademické mistryně světa, mají za sebou nejúspěšnější sezonu. Ve světovém žebříčku jsou na 19. místě. Po rozdělení o část bodů přijdou.

Sezonu jsme měly opravdu vynikající," potvrdila Tereza Petrová. "Dokázaly jsme porazit i výborné dvojice." Nejvíce si cení čtvrtého místa na turnaji světového okruhu v Soulu. "A to byl plně obsazený turnaj, kde byly Američanky i Brazilky," podotkla Tereza Petrová.

Ta je o čtyři dny starší než Klapalová. Oběma je 27 let. Hana Klapalová souhlasí, že mají za sebou zatím nejlepší rok v kariéře. "Podobných rozchodů je ale spousta. Doufám, že zůstaneme kamarádky," uvedla Klapalová.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž