České reprezentantky se radují z úspěšně zahraného míče

České reprezentantky se radují z úspěšně zahraného míče | foto: Jiří Seidl, MF DNES

Volejbalistky odjedou na mistrovství Evropy bez Hasalíkové a Kubínové

  • 5
Blokařka Michaela Hasalíková a nahrávačka Šárka Kubínová se nevešly do konečné nominace volejbalistek, které se v Opavě připravují na mistrovství Evropy. „Obě holky pracovaly v přípravě dobře, ale přece jen o něco za ostatními hráčkami na jejich postech zaostávaly,“ uvedla reprezentační trenérka Táňa Krempaská.

"Doufám, že Hasalíková příští sezonu v Itálii nabere více zkušeností, protože další naše blokařky měly vyrovnanější výkony."

A co Kubínová? "Ta je ještě hodně mladá a zatím kombinační hru nezvládá tak jako Luca (Lucie Mühlsteinová) s Jelenem (Michaela Jelínková)," podotkla Táňa Krempaská.

 Konečná nominovaná dvanáctka dnes odehrála první střetnutí, a to v Opavě odvetu s Běloruskem hranou na pět setů. Češky prohrály 2:3 (25:10, 15:25, 21:25, 20:25, 18:16).

"První set byl z naší strany takticky velice dobrý, s velkým nasazením," řekla trenérka Krempaská. "Dařil se nám servis, přihrávka. Ve druhé sadě soupeřky začaly lépe podávat a my měly problémy. K tomu nám odešlo podání. Pokud to neudržíme proti takovým celkům po celý zápas, tak je těžké s nimi hrát. Bělorusky najednou byly rychlejší a my jsme měly potíže s obranou na síti."

Česko - Bělorusko 2:3 (10, -15, -21, -20, 16)

Neveřejné, hráno na 5 setů

Sestava Česka:
Mühlsteinová, Matuszková, Plchotová, Bucková, Šenková, Havelková, libero Tomanová - Adlerová, Havlíčková, Kallistová, Jášová, Jelínková


V pátek volejbalistky vyrážejí ke třem přípravným zápasům do Bulharska. "Doufám, že naše výkonnost půjde nahoru," řekla Táňa Krempaská. "S Bulharskem to budou kvalitní zápasy a určitě nám hodně dají stejně jako souboje s Němkami před letošní kvalifikací na mistrovství světa."

Do Opavy se národní družstvo ještě vrátí k další části přípravy, kterou zakončí 20. a 21. září zápasy s Chorvatskem.

Na mistrovství Evropy do polských Katovic Češky vyrazí 23. září. V základní skupině je od 25. do 27. září čekají Slovensko, Srbsko a Ázerbajdžán.

česká nominace na ME

Nahrávačky: Michaela Jelínková, Lucie Mühlsteinová.

Smečařky: Vendula Adlerová, Aneta Havlíčková, Helena Havelková, Julie Jášová, Tereza Matuszková, Jana Šenková.

Blokařky: Kateřina Bucková, Anna Kallistová, Ivana Plchotová.

Libero: Markéta Tomanová.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž