Hráčky TU Liberec při rozcvičování. Zleva Marcerla Kinská, Lucie Veselá, zcela vpravo Jana Endlerová,

Hráčky TU Liberec při rozcvičování. Zleva Marcerla Kinská, Lucie Veselá, zcela vpravo Jana Endlerová, | foto: Bořivoj Černý, MAFRA

Volejbalistky liberecké Univerzity čeká první ostrý test v sezoně

  • 0
Měsíc před startem extraligy nastoupí volejbalistky Technické univerzity Liberec k úvodnímu mistrovskému testu. Ve své hale v Harcově přivítají o víkendu jednu ze dvou čtvrtfinálových skupin domácího poháru.

Zítra se střetnou s pražskou Slavií, v neděli změří síly se silnými moravskými soupeři Frýdkem-Místkem a Brnem. "Druhé pokračování naší skupiny proběhne za čtrnáct dní v Brně. Z každé postoupí do semifinále nejlepší celek a pak lepší tým z druhého místa podle počtu získaných bodů," vysvětlil Jindřich Martinec, šéf libereckého klubu.

Čtvrtým účastníkem semifinále bude Prostějov, který je nasazený automaticky. "Ambice na úspěch musíme mít vždycky co nejvyšší. Nicméně jasným favoritem skupiny je Brno a hodně posílený je Frýdek-Místek, který má ohromně zkušený tým," tvrdí trenér Vladimír Pech.

Ten se ujal volejbalistek Liberce před několika dny místo Miroslava Malána, jenž zvolil nabídku ústeckého týmu mužů. "A se Slavií jsme o víkendu na přípravném turnaji prohráli, když předvedla velice dobrý výkon. Absolutně se ale nepasujeme do role týmu, který by měl skončit poslední, to rozhodně ne, ovšem určitě nás nečeká v domácím prostředí v pohárové skupině vůbec nic lehkého. Máme ale šanci otestovat si proti kvalitním soupeřům současnou výkonnost a chceme podávat stále lepší výkony," plánuje si Pech.

Jeho celek nastoupí o víkendu do pohárových bitev bez zkušené Miloslavy Bublové, která se na sever Čech vrátila z ciziny a z Prahy. "To bude, bohužel, výrazné oslabení, protože podle mě lepší libero nyní v Čechách není," podotkl Martinec.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž