Momentka z utkání Zlín - Ostrava (ilustrační foto)

Momentka z utkání Zlín - Ostrava (ilustrační foto) | foto: Jiří Seidl, MF DNES

Báječná premiéra. Volejbalisté Zlína v nových dresech zářili

  • 0
Stejně jako před rokem porazili v premiérovém extraligovém kole doma Ostravu. Ale zatímco loni museli volejbalisté Fatry Zlín zlikvidovat manko dvou setů, letos se na palubovce zdrželi jen tři sady. „Chtěli jsme doma vyhrát, ideální, že se to stalo bez problémů,“ liboval si kouč Zlína Roman Macek.

„Myslel jsem, že to bude více nervóznější. Ale byli jsme v pohodě, na co jsme sáhli, to se nám dařilo,“ přidal se nahrávač Pavel Bartoš, který úvodní pětibodovou sérií na servisu soupeře načal. „Na podání jsem v létě zapracoval, zlepšil jsem ho a teď se to vyplatilo.“

Reprezentační nahrávač utkání odstartoval a také ho symbolicky esem ukončil. Rozdíl mezi soupeři bil do očí. V prvním a třetím dějství povolili domácí hostům jen 13 bodů, ti se drželi jen ve druhé sadě.

„Je to začátek sezony, semlelo nás to, Zlín nehrál tak dobře, jako my jsme hráli špatně. Nadělali jsme spoustu nevynucených chyb. Takovým způsobem se nedá vyhrát,“ láteřil ostravský kouč Zdeněk Šmejkal.

Na jeho mužstvu bylo až příliš vidět, že nový slovenský nahrávač Halaj nenašel se svými smečaři společnou řeč. Paradoxně nejméně si rozuměl se svým krajanem Rehákem. Ústřední útočník hostů měl v zakončení úspěšnost 16 %. „Utkání ovlivnil jeho naprosto katastrofální výkon. Máme nad čím přemýšlet.“

Mizerné představení Ostravy však nemůže zakrýt precizní hru Zlína, který jen minimálně chyboval. „Papi to zvládl kombinačně výborně,“ pochválil Macek nahrávače Bartoše. Po odchodu jeho staršího bratra Adama do Francie a slovenského bijce Kostolániho do Německa přitom byli nuceni obhájci bronzu naprosto změnit útočný koncept.

„Musíme hrát rychleji a pestřeji. Loni jsme hráli na dva dlouhé smečaře, letos je máme menší a šikovnější,“ podotkl Bartoš. Uchytil s Vašíčkem se svého partu zhostili zdatně a se svými spoluhráči tak vítězně pokřtili novou sadu bleděmodrých dresů. Druhou výhru mohou přidat zítra, kdy hostí ČZU Praha.

Čtete rádi iDNES.cz? Podpořte nás svým hlasem v anketě Křišťálová lupa.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž