Radost českých volejbalistů.

Radost českých volejbalistů. | foto: Marek Podhora, MAFRA

Volejbalisté v odvetě v Nizozemsku vyhráli dva sety

  • 0
Čeští volejbaloví reprezentanti prohráli v Nizozemsku i druhý přípravný zápas před kvalifikací mistrovství světa. Po páteční porážce 0:3 v Arnhemu svěřenci trenéra Miguela Falascy vyhráli v odvetě ve Wognumu první i třetí sadu, ale nakonec domácímu týmu podlehli 2:3.

Devatenácti body se blýskl univerzál Finger, v základní sestavě spolu s ním nastoupili nahrávač Janouch, blokaři Zajíček a Beer, smečaři Džavoronok se Šulistou a libero Kryštof. V domácím týmu hrály opory kladenských vicemistrů Van Haarlem a Sparidans.

Asistent Michal Nekola označil za pozitivní, že se mužstvo zvedlo a oproti pátku odehrálo naprosto vyrovnané utkání. „Zlepšili jsme se hlavně v obraně a na servisu. Největší rozdíl mezi družstvy byl v příjmu po pozitivní přihrávce. Celkově z těch dvou utkání bylo Holandsko agresivnější a produktivnější v útoku,“ uvedl v tiskové zprávě.

Do kvalifikace MS v Karlových Varech vstoupí čeští reprezentanti 24. května.

Přípravný zápas volejbalistů

před kvalifikací mistrovství světa ve Wognumu

Nizozemsko - Česko 3:2 (-23, 21, -22, 20, 12)
Sestava a body ČR:
Janouch 2, Džavoronok 9, Zajíček 5, Finger 19, Šulista 11, Beer 10, libero Kryštof - Michálek 12, Habr, Hadrava, A. Bartoš 2, Holubec. Trenér: Falasca.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž