Volejbalisté už chtějí konečně vyhrát

  • 17
Lamia - Na Řeky máme, vědí dobře čeští volejbalisté. Přesvědčila je těsná páteční porážka, v Larisse si dokázali, že mohou ve Světové lize sehrát na horké řecké půdě se silným domácím týmem naprosto vyrovnanou partii. A především, že mohou v elitní soutěži konečně poprvé vyhrát, o což se pokusí v neděli večer.Utkání budeme sledovat on-line

Proti minulému týdnu ve Francii se volejbalová reprezentace vyrobila méně nevynucených chyb, individuální výkony hráčů šly nahoru, ale po těžké bitvě je mrzela promarněná velká šance na historicky první výhru v soutěži. Teď se chystají na nedělní odvetu v Lamii, kam se v soboru po dvouhodinové cestě autobusem přesunuli.

Centrum dvousettisícové Larissy s rušnými uličkami a stovkami obchůdků tak vyměnili za poklidný hotel na kraji menší, takřka přímořské Lamie. "Vypadá to tady mnohem klidněji. Aspoň nám nad hlavou nelétají letadla a z ulice nebude všechno slyšet," řekl o novém přechodném azylu trenér Pavel Řeřábek.

S halou se volejbalisté seznámí až při odpoledním tréninku, po němž budou mít trenéři jasno o sestavě pro nedělní odvetu s Řeky. "Zatím jsme neměli čas pořádně zanalyzovat páteční zápas, chceme vyzkoušet ve vypjatých momentech všechny hráče. Jaká šestka začne, teprve uvidíme," nechtěl Řeřábek předbíhat.

V základu by však neměli chybět blokaři Lébl s Rakem a nahrávač Zapletal, na smeči pak Pláteník. Nad zbylou dvojicí trenér váhá. "Na Poláka jako na nejvytíženějšího hráče se soupeř určitě připraví, takže Řeky možná překvapíme. Uvidíme rovněž na druhém smečařském postu," přemýšlel mezi Kubalou a Markem Novotným.

S kvalitou pátečního duelu byl Řeřábek poměrně spokojený, jen ho mrzely nezvládnuté finiše. "Oboustranně to byl kvalitní a vyrovnaný zápas. Trošku jsme podlehli strhujícímu tempu, chtěli jsme koncovky rozhodnout silou místo větší trpělivosti," měl na mysli univerzála Poláka, který mohl mečbolovou situaci řešit techničtějším úderem. "Je vidět, že manko v přípravě smazáváme, ale pořád ještě je. Škoda, vítězství mohlo klukům vlít do žil jistotu," shrnul trenér své postřehy.

Řeřábek byl rád, že herní projev mužstva už byl kompaktnější než ve Francii. "Zlepšili jsme všechny herní činnosti, zmenšili počet chyb a hráči cítili, že hra je odlehčenější. Je ale jasné, že po prohraném těžkém zápase nemůžou jásat," dodal. Při sobotním tréninku v novém prostředí se český tým bude věnovat opakování obrany, větší zátěž si naloží ti hráči, kteří v pátek dostali méně šancí.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž