Hráči Trentina Volley se radují v semifinále Ligy mistrů proti Bledu

Hráči Trentina Volley se radují v semifinále Ligy mistrů proti Bledu | foto: cev.lu

Volejbalisté Trentina budou titul v Lize mistrů obhajovat proti Dynamu

  • 0
Volejbalisté Dynama Moskva a Trentina postoupili do finále Ligy mistrů. Dynamo na závěrečném turnaji v Lodži porazilo pořádající Belchatów 3:1 a jeho soupeřem v nedělním finále bude italský obhájce loňského titulu. Jediného českého hráče ve Final Four Jakuba Novotného tak v dresu polského mužstva čeká zápas o třetí místo proti Bledu.

Úvodní set prvního semifinále, které řídil český rozhodčí Milan Labašta a sledovalo ho bezmála 14 000 diváků, ovládl domácí celek, naopak v druhém dějství byli od začátku lepší Rusové. Za nepříznivého stavu se dostal do hry i Novotný, ale k obratu Belchatówu nepomohl.

Také v dalších sadách slavila úspěch přesnější a důraznější hra Dynama, které těžilo i z útoků jednoho z nejlepších světových volejbalistů, Brazilce Danteho. Ruský volejbal tak má jistotu, že už poosmé za sebou skončí v Lize mistrů na medailové pozici.

Trentino bylo v duelu s Bledem vysokým favoritem, avšak slovinské překvapení sezony se rozhodně nehodlalo vzdát bez boje. Po hladce ztraceném prvním setu zaskočil Bled protivníka vyrovnáním na 1:1 a i nadále v dlouhých výměnách italského soupeře trápil, ale důležité míče pak přece jen uhráli obhájci prvenství z loňského Final Four v Praze.

Turnaj se měl v Lodži hrát už před třemi týdny. Tehdy byl ale odložen kvůli tragické nehodě polského prezidentského letadla u Smolensku.

Výsledky

Semifinále volejbalové Ligy mistrů v Lodži

Skra Belchatów - Dynamo Moskva 1:3 (23, -19, -21, -17)

Volley Bled - Trentino BetClic 1:3 (-13, 23, -21, -17).

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž