David Obhlídal (vlevo) a Marek Mikula z Ostravy blokují Martina Vodvárku z Ústí

David Obhlídal (vlevo) a Marek Mikula z Ostravy blokují Martina Vodvárku z Ústí | foto: Jiří Seidl, MF DNES

Volejbalisté Ostravy a Havířova zase hrají spolu. Tentokrát o Český pohár

  • 0
Třetí sobota za sebou a znovu stejní soupeři. Volejbalisté Ostravy a Slavie Havířov proti sobě nastoupí po dvou duelech v extralize v boji o postup do finále Českého poháru. Utkají se v sobotu od 18 hodin v Liberci, kde pohárové boje vrcholí.

Ostravští prvenství v soutěži obhajují, pro Havířov by finále bylo historickým úspěchem. "Předchozí dva zápasy jsme s Ostravou vyhráli, ale utkání nemá favorita," upozornil havířovský trenér Jaroslav Tomáš. "Zase budeme bojovat."

Kouč Tomáš věří, že hráče nebude nijak svazovat příležitost dobýt pro klub historický úspěch. "Spíše naopak, jsem přesvědčený, že právě to nás nabudí," prohlásil.

Ostravští ve čtvrtek vyhráli v extralize v Ústí nad Labem 3:0 a hned se přesunuli do Liberce, kde už v pátek trénovali. "Ale neberu to jako výhodu, libereckou halu každý tým dobře zná. Spíš je výhoda, že nemusíme tolik cestovat," uvedl ostravský trenér Zdeněk Šmejkal.

Minulé dva duely s Havířovem Ostravští prohráli 2:3 a 1:3. "Kluci to ale nijak nedramatizují," podotkl kouč. "Obhajoba bude určitě těžká. Už proto, že máme trochu jiný tým."

Vítěz sobotního utkání se v zítřejším finále střetne s lepším z dvojice Liberec - České Budějovice.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž