Volejbalisty Liberce čeká první duel v Poháru CEV - ilustrační foto.

Volejbalisty Liberce čeká první duel v Poháru CEV - ilustrační foto. | foto: Slavomír Kubeš, MAFRA

Volejbalisté Liberce přivítají v Poháru CEV mistra Estonska

  • 0
Volejbalisté liberecké Dukly zahajují pouť Pohárem CEV. Jako vítěz Českého poháru hostí ve středu od 18 hodin v úvodním kole druhé nejvýznamnější evropské soutěže mistra Estonska Selver Tallin. Odveta je na programu v Pobaltí příští čtvrtek.

"Informace o soupeři se shánějí těžko, ale naštěstí jsme získali záznam jejich přípravného zápasu s polským Belchatowem," uvedl Michal Nekola, kouč Dukly. "Mančaft určitě není špatný, snaží se hrát rychle a většinu akcí táhnou před dvoumetrového a stokilového univerzála."

Nekola našel při studiu hry soupeře i nějaké slabiny, jednou z nich jsou problémy na přihrávce. "Doufám, že toho v domácím prostředí využijeme. Musíme vsadit na kvalitní servis, abychom si usnadnili obranu," plánuje.

Před sezonou byli v týmu Tallinu samí Estonci a dva Lotyši. Nedávnou na soupisku přibyli ještě jeden jejich krajan a také Nor Loftesnes.

Liberecký kádr sužují zdravotní problémy. O sestavě se rozhodne až před zápasem. "Začíná se to komplikovat. Na devadesát devět procent nenastoupí smečař Jeslínek, k tomu se přidaly potíže s ramenem blokaře Jůny. A úplně dobře se necítil ani první nahrávač Novák, což by byla citelná ztráta. Uvidíme, jak se dáme dohromady," hlásil včera před oficiálním podvečerním tréninkem Michal Nekola. Do sestavy by se už měl naopak vrátit zkušený blokař Kotrch.

V případě postupu narazí liberečtí volejbalisté v osmifinále Poháru CEV s velkou pravděpodobností na italské Cuneo. "To je velice lákavé, změřili bychom síly se špičkovými světovými hráči. Proto si potřebujeme proti Tallinu vybudovat doma co největší náskok," tvrdí Pavel Šimoníček, ředitel VK Dukla.

I v případě neúspěchu však Severočeši v pohárové Evropě zůstanou, jen by v lednu "sestoupili" do v pořadí třetího Challenge Cupu.

Vstupné do haly Dukly je stejné jako na extraligová utkání: 30 korun, zlevněné 10 a permanentky jsou v platnosti. "Chceme, aby přišlo co nejvíc diváků a pomohli nám," přeje si Šimoníček. "Uvidí kvalitního soupeře, v němž jsou hráči z estonského národního týmu." Dnešní zápas budou řídit Rumun Rusinoiu a Polák Maroszek.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž