Radost volejbalového Karlovarska.

Radost volejbalového Karlovarska. | foto: Václav Šlauf, MAFRA

Volejbalisté Karlovarska startují před kamerami proti Benátkám

  • 0
Volejbalisty Karlovarska čeká mimořádně nabitý začátek roku, fanoušek extraligového nováčka si užije více nezapomenutelných večerů v hale v Tuhnicích. Během čtyř týdnů odehraje druhý tým ligové tabulky celkem pět domácích utkání.

„Myslím, že každý sem přijede s tím, že více méně nemá co ztratit, domácí zápasy budou jen na nás,“ poznamenal k síle svých svěřenců trenér Karlovarska Petr Brom.

VK ČEZ Karlovarsko v průběhu ledna hostí dva poslední extraligové mistry, v odvetě čtvrtfinále poháru se utká s týmem Českých Budějovic, o týden později přivítá mužstvo Ostravy. Nejbližším protivníkem Karlovarska bude jeho historicky první extraligový soupeř Benátky nad Jizerou.

„Zápasy u nich na podzim byly těžké, oba se rozhodovaly až v tajbrejku,“ upozornil kapitán Michal Sukuba na nedávné duely v nejvyšší soutěži i v Českém poháru. V domácím prostředí však Karlovarsko zvítězilo přesvědčivě 3:0 na sety.

Celku Benátek nad Jizerou patří po jedenácti kolech šesté místo a ve druhé polovině základní fáze bude bojovat o extraligové play-off. „Je to manšaft plný zkušených hráčů, hodně balonů čapnou v poli, v tom je jejich síla a jsou tím nepříjemní,“ vypočítal Sukuba. „My se musíme snažit tlačit je hlavně servisem a hrát na ztrátu.“

Benátky si do nového roku nesou lichotivou sérii tří výher v řadě. Středočeský tým se v extralize řadí mezi nejlépe hodnocená mužstva na příjmu. Této herní činnosti však vládne Karlovarsko, stejně jako statistice produktivity útoku.

Po vánočních svátcích začali volejbalisté Karlovarska trénovat v sobotu 27. prosince. Až později se do společné přípravy zapojila dvojice zahraničních smečařů. Andy Rojas trávil čas s rodinou ve Venezuele a Mathias Loftesnes absolvoval soustředění s norským národním týmem.

„Mathias má za sebou dvoufázové až třífázové tréninky, Andy je zase profík, na něm ten menší výpadek nebude znát,“ ujistil trenér Brom, který však bude postrádat blokaře Michala Sukubu. Kapitán Karlovarska léčí výron kotníku, který si přivodil při předvánočním tréninku. Do druhé poloviny základní části extraligy vstoupí volejbalisté Karlovarska před televizními kamerami. Pondělní přenos utkání s Benátkami nad Jizerou začíná na ČT sport v 19.30 hodin.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž