V utkání Ligy mistrů proti Unterhachingu smečuje budějovický Štěpán Smrčka.

V utkání Ligy mistrů proti Unterhachingu smečuje budějovický Štěpán Smrčka. | foto: Ladislav Němec, MAFRA

Volejbalisté Českých Budějovic podlehli Unterhachingu až v tie-breaku

  • 0
Českobudějovičtí volejbalisté si z Unterhachingu vezou jeden bod za porážku 2:3 (-21, 20, 23, -22, -8). Ve skupině D Ligy mistrů však klesli za německého soupeře na poslední čtvrtou příčku.

Po senzační výhře v italském Cuneu tentokrát Budějovičtí v soupeřově hale neuspěli, i nyní ale na rozdíl od domácího prostředí dokázali venku bodovat. Německý celek, v němž nahrává loňský mistr české extraligy Branislav Skladaný, před týdnem zvítězil v prvním vzájemném zápasu 3:1 a nakonec zvládl i odvetu, kterou bojovní hosté proměnili v dvouhodinovou bitvu.

Blokař Štěpán Smrčka si povzdechl, že i v odvetě se stalo totéž, co v Českých Budějovicích. "Začali jsme dobře, ale postupně se nám přestávalo dařit. Je to škoda. Tyto dva zápasy jsme měli vyhrát," řekl.

Jihostroj nastoupil se stužkami v barvách národní trikolóry na černých dresech a utkání zahájil tříbodovou sérií, ale bavorský klub se rychle vzpamatoval. Domácí značně přitvrdili v obraně na síti a v koncovce proměnili první setbol esem z plachtícího servisu kapitána Günthöra.

Trenér Jan Svoboda vytýkal při oddechových časech svým svěřencům zbytečné chyby a účinek se dostavil. Jihočeši ovládli druhou sadu, v třetí pak mistrně zvládli koncovku. Do ní přitom šel Unterhaching ještě s tříbodovým náskokem, jenže hosté snížili, Jakub Novotný dvěma útoky po lajně vybojoval setbol a sám ho dělovým servisem proměnil.

Pak už ale Svoboda zvyšoval hlas marně. Čtvrtý set utíkal Jihočechům mezi prsty od samého začátku a v pátém to bylo podobné. Řada chyb v útoku i na příjmu vyhnala skóre až na 9:3, a to byla ztráta, s kterou si už hosté proti zkušenému protivníkovi neporadili.

"Zápas jsme ve druhé polovině neodpřihrávali a také neodútočili. Proto jsme prohráli," poznamenal dvaadvacetiletý smečař Petr Michálek, který po prvním setu nahradil v sestavě hostů Tomáše Filu.

Do play-off Ligy mistrů projde z každé skupiny nejlepší dvojice a navíc i jeden celek z třetího místa. Jihočechy v lednu čekají ještě zápasy s Cuneem doma a ve Francii proti Poitiers.

Liga mistrů, skupina D - 4. kolo

Generali Unterhaching - Jihostroj České Budějovice 3:2 (21, -20, -23, 22, 8)
Rozhodčí:
Nederhoed (Niz.), Bernaola (Šp.). Čas: 115 min. Diváci: 1 150.

Nejvíce bodů Unterhachingu: Dünnes 23, Kaliberda 17, Günthör 16, Šafranovič 14.

Sestava a body Českých Budějovic: Fila, Sukuba 9, Novotný 21, Rojas 17, Smrčka 15, Zapletal 2, libero Juračka - Michálek 8, Habr, Mach.

Cuneo - Poitiers 3:0 (18, 26, 18)

Liga mistrů - skupina D

Tým Z V 3b V 2b P 1b P 0b S B
1. Cuneo 4 3 0 0 1 9:4 9
2. Poitiers 4 2 0 0 2 6:8 6
3. Unterhaching 4 1 1 0 2 8:9 5
4. Č. Budějovice 4 1 0 1 2 7:9 4
,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž