Momentka z utkání Zlín - Craiova | foto: Zdeněk Němec, MAFRA

Zlín chce zaskočit Craiovu. Mezi týmy není velký rozdíl, říká kouč

  • 0
Úvodní domácí zápas prohráli rychle ve třech sadách. Přesto volejbalisté Fatry Zlín věří, že v dnešní odvetě na palubovce soupeře můžou rumunské Craiově ještě ztížit postup do osmifinále Poháru CEV.

„Udělali jsme si podrobný rozbor utkání a nebyl mezi námi takový rozdíl, jak ukazoval výsledek,“ pronesl kouč Zlína Roman Macek. „Už během zápasu jsem to vnímal a video mi potvrdilo, že měli při obraných zákrocích hodně štěstí.“

Právě v obraně – nad sítí i v poli – byl mezi oběma celky největší rozdíl. „Výrazně nás nepřehrávali, my jsme byli v útoku nedůrazní.“ Macek před odvetou sází také na to, že soupeř jeho výběr po prvním zápase podcení. „Vyhráli 3:0, mohlo by to tak být.“

Craiova nabrala sebevědomí rovněž v rumunské lize. Vyhrála všechny čtyři duely, naposledy porazila účastníka Ligy mistrů Constantu.

Zlín naopak o víkendu stál, extraligový zápas v hale ČZU Praha odložil kvůli účasti tří hráčů na univerzitním turnaji v Římě.

„Nemyslím si, že by nás to mělo negativně ovlivnit. Hráči se vrátili v neděli, zapracovali jsme na herních situacích,“ přiblížil Macek.

V odvetě bude mít k dispozici kompletní kádr, nasadit může uzdraveného slovenského smečaře Hupku. „S ním jsou naše šance výrazně vyšší,“ míní Macek.

Na Balkán se zlínská výprava vydala letecky – z Vídně do Bukurešti, do Craiovy dorazila podvečer po pětihodinové jízdě autobusem.

„Nebylo to ideální, ale jiné řešení jsme neměli. Rumuni cestovali stejně,“ zmínil Macek.

Zápas začíná v 17 hodin, Zlínu uchová naději na postup vítězství 3:0 nebo 3:1, pak by následoval zlatý set do 15 bodů. Jestliže Mackův tým vypadne, přesune se do Vyzývacího poháru.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž