Český mládežnický reprezentant Donovan Džavoronok

Český mládežnický reprezentant Donovan Džavoronok | foto: Anna Vavríková, MAFRA

Čeští volejbalisté do 18 let míří na turnaj do Budějovic

  • 0
Třídenní turnaj olympijských nadějí volejbalistů do 18 let hostí od pátku českobudějovická sportovní hala. Na jih Čech přijedou reprezentační výběry Slovenska, Finska, Polska, Německa, Maďarska a samozřejmě domácí národní tým.

Mezinárodní turnaj začíná v pátek v 9 hodin zápasy v základních skupinách. „Budějovice nemají přímé hráčské zastoupení v této reprezentační kategorii, i když v širší nominaci jsou tři kadeti Jihostroje, Jan Novák, Petr Novák a Jakub Dvořák,“ říká před turnajem šéftrenér mládeže budějovického klubu Vojtěch Zach.

I když bez hráčů, přece jen má Jihostroj na turnaji svého zástupce. „Je jím asistent trenéra Tomáš Skolka, který se letos ujal vedení družstva kadetů právě v našem klubu. Tomáš je dlouholetý trenér žáků, se kterými před dvěma lety vybojoval titul mistrů republiky. Kromě toho vyučuje na Základní škole Oskara Nedbala, kde se volejbalu také věnuje,“ dodává Zach s tím, že doufá ve finálovou účast české reprezentace na budějovickém turnaji volejbalových olympijských nadějí.

Domácí výběr začíná v pátek od 11 hodin s Maďarskem, v 19 hodin pak hrají Češi s Německem. V sobotu se ještě budou dohrávat kvalifikační zápasy, v 17 hodin začne první semifinále a v 19.30 hodin pak druhé.

„V neděli na konci turnaje budou mladí volejbalisté už bojovat o konečné umístění. Zápasy začínají v 9 hodin, a to se bude hrát o páté místo. V poledne začne zápas o bronz a v 15 hodin je na programu finále. Na 18. hodinu jsme připravili slavnostní předávání cen a zakončení celého turnaje,“ uvádí Zach.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž