V Hradci Králové se představí i české volejbalistky - ilustrační foto.

V Hradci Králové se představí i české volejbalistky - ilustrační foto. | foto: worldgrandprix.2016.fivb.com

Volejbal nabízí v Hradci turnaj mužů i utkání ženské reprezentace

  • 0
Nejprve v sobotu muži, které v turnaji nabídnou týmy z domácí nejvyšší soutěže a vedle nich také mezinárodní konkurence v podobě polské Viktorie Walbrzych. A v závěru příštího týdne ženy, jež pro změnu předvedou českou reprezentaci v mezistátním utkání. Volejbaloví příznivci se v Hradci Králové mají v příštích dnech opravdu na co těšit.

Vše začne v hale Slavie v sobotu, kam si domácí, letos druholigový tým, pozval k přípravným kláním tři soupeře - vedle Walbrzychu také extraligové české týmy Kladno a ČZU Praha, k nim se navíc přidal ještě druholigový Hronov. Hrát se bude ve čtyřech kolech na dvou kurtech, první zápasy turnaje začnou v 10 hodin.

Přesně za týden pak zápasem s Polskem vyvrcholí více než měsíc trvající hradecká příprava české ženské reprezentace na kvalifikační turnaje o postup na mistrovství Evropy. České družstvo se v Hradci sešlo už 25. července a s přestávkami zde pobývalo až do konce srpna.

V těchto dnech je tým ve Slovinsku, kde sehraje dvě utkání s tamním reprezentačním výběrem, začátkem příštího týdne se pak do Hradce Králové vrátí a v pátek vpodvečer vyzve k dalšímu oficiálnímu přípravnému utkání tým Polska. Obě družstva si proti sobě zahrají i den předtím a den poté, půjde ale o neoficiální zápasy, které se budou hrát za zavřenými dveřmi bez diváků.

Český výběr vedený německým koučem Alexandrem Waiblem se připravuje na kvalifikaci turnaje na evropský šampionát, který se příští rok na podzim uskuteční v Ázerbájdžánu a v Gruzii. Kvalifikace se hraje turnajovým způsobem, první je na programu v polovině září v Brně, o týden se hraje ve Slovinsku. Soupeřkami Češek budou týmy Běloruska, Řecka a Slovinska, na šampionát postoupí vítěz, druhý dostane šanci v baráži.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž