Čeští volejbalisté v zápase s Belgií.

Čeští volejbalisté v zápase s Belgií. | foto: cev.lu

V širší nominaci volejbalistů je šestadvacet hráčů

  • 0
Šestadvacet hráčů je v širší nominaci volejbalové reprezentace. Trenér Jiří Novák, který je ve funkci skoro rok a ještě neměl možnost kvůli koronaviru národní tým vést v utkání, pozval více hráčů i proto, aby mohl v případě problémů spojených právě s covidem-19 sestavu operativně měnit.

„Máme v plánu vyzkoušet v první půlce sezony více hráčů. Doba je stále nejistá, stát se může bohužel vše. A proto budu apelovat na kluky, aby byli pokud možno připraveni i v době, kdy s námi nebudou v přípravě,“ řekl Novák na webu svazu.

V nominaci je většina hráčů z české extraligy, které doplňuje sedm krajánků. „Ne všichni měli herní vytížení, které bych chtěl,“ uvedl Novák.

Volejbalisté se sejdou koncem dubna na soustředění v Českých Budějovicích a na jeho konci odehrají v Nitře přípravné zápasy se Slováky. Vrátí se na další kemp na jih Čech, který v půlce května uzavřou doma zápasy s Rakouskem.

„Pevně doufám, že se letošní reprezentační sezona uskuteční v co nejnormálnějším režimu. Je už ale teď jasné, že minimálně začátek bude ještě covidovou pandemií ovlivněn,“ uvedl manažer reprezentace Miloslav Javůrek. „Ve všech lokalitách budeme fungovat v bublinách, jsme připraveni testovat hráče i v průběhu soustředění, dodržovat přísná hygienická opatření. Prostě udělat maximum pro trenéra Jirku Nováka a jeho realizační tým, aby se mohli důkladně připravit,“ doplnil Javůrek.

Úvodní část sezony vyvrcholí Evropskou ligou. První turnaj se odehraje koncem května asi v Bělorusku a druhý začátkem června v Portugalsku. Čtvrtým účastníkem skupiny C jsou Turci. Vítěz postoupí do Final Four v Belgii.

Příprava směřuje především k mistrovství Evropy. Národní tým odehraje v roce stoletého výročí volejbalu v Česku skupinu od 3. září Ostravě.

Širší nominace

Nahrávači: Jakub Janouch, Pavel Bartoš, Luboš Bartůněk, Radim Šulc, Jiří Srb,

Univerzálové: Jan Hadrava, Marek Šotola, Michal Finger, Patrik Indra, Michal Kriško,

Smečaři: Adam Bartoš, Jan Galabov, Lukáš Vašina, Martin Licek, Petr Šulista, Petr Michálek, David Janků,

Blokaři: Adam Zajíček, Josef Polák, Oliver Sedláček, Vojtěch Patočka, Jan Pražák, Petr Špulák,

Libera: Milan Moník, Daniel Pfeffer, Tomáš Kunc.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž