Euforie budějovických volejbalistů.

Euforie budějovických volejbalistů. | foto: ČTK

Volejbalisté Budějovic udělali druhý krok k finále, Lvi vyrovnali

  • 0
Volejbalisty Českých Budějovic dělí jediné vítězství od postupu do finále extraligy. Svěřenci Reného Dvořáka po úvodním vydřeném domácím vítězství vyhráli v Liberci hladce 3:0. Druhá semifinálová série mezi pražskými Lvy a Karlovarskem je vyrovnaná 1:1, tým z metropole doma zvítězil 3:1.

V předchozích 11 vzájemných extraligových duelech Liberce s Jihočechy pokaždé uspěl domácí tým, dnes však českobudějovické mužstvo tuto tradici rozmetalo. Předloňští mistři pustili Duklu do vedení vždy jen na krátkou dobu a po 87 minutách hry proměnil Casey Schouten mečbol esem. Devětatřicetiletý univerzál Filip Rejlek pomohl hostům 18 body, do hry přitom přišel jako náhradník až v druhé sadě.

Lvi, kteří jasně prohráli úvodní zápas, nezačali dobře ani doma. První set ztratili osmibodovým rozdílem, v druhém už prohrávali 10:16. Jenže pak se tým trenéra Tomáše Pomra rozjel a favorizovaným vítězům základní části nasázel deset es.

Jedním ze strůjců obratu byl srbský smečař Stefan Skakič. „Skakič změnil atmosféru na hřišti a potom jsme hráli, jak si přejeme hrát - v nasazení. To je základ všeho, základ úspěchu. Přepnuli jsme do jiného módu, hráli jsme bojovně a přenášeli jsme naši sílu na druhou stranu,“ řekl kouč Pomr.

Lvi zdolali Karlovarsko letos poprvé. „Hlavně jsme je porazili jako tým a je to strašně důležité. Vyrovnali jsme sérii a ještě jednou se vrátíme do Prahy, kde jsme silní,“ dodal Pomr.

Třetí zápasy se hrají v neděli v Českých Budějovicích a v Karlových Varech.

Semifinále play off UNIQA volejbalové extraligy mužů

2. zápasy:

Liberec - České Budějovice 0:3 (-21, -22, -22)
Nejvíce bodů
: M. Kriško 14, T. Kriško 12, Šulista 10 - Rejlek 18, Michálek 12, Todua 10. Stav série: 0:2.

Lvi Praha - Karlovarsko 3:1 (-17, 23, 14, 22)
Nejvíce bodů:
Mihajlovič 21, Smith a Skakič po 12 - Vašina 17, Wiese a Indra po 8. Stav série: 1:1.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž