ilustrační foto

ilustrační foto | foto: Ota Bartovský, MAFRA

Volejbalisté mistrovského Liberce zvládli první domácí zápas vítězně

  • 0
Liberečtí volejbalisté po jasné porážce 0:3 na palubovce Českých Budějovic zabrali. Ve čtvrtek ve své hale v duelu 3. kola extraligy zdolali tým Příbrami 3:1, přesto v tabulce zůstali na 6. příčce.

Úřadující čeští volejbaloví šampioni z Dukly Liberec se včera poprvé v nové soutěžní sezoně ukázali na domácí palubovce. Premiéra se jim vydařila, Příbram porazili 3:1, získali tři body, ale výkonem příliš nepřesvědčili.

„Budeme muset naši hru ještě doladit, je vidět, že letos nebude v extralize lehkých soupeřů, takže jsem hlavně rád, že jsme to proti Příbrami zvládli za tři body,“ konstatoval Michal Nekola, trenér volejbalistů Dukly.

Liberečtí vyhráli první set 25:22, ve druhém dominovali mnohem výrazněji a Středočechům povolili pouze 15 bodů. Jenže v nejnapínavější třetí sadě se stroj Dukly zasekl. Domácí sice dokázali srovnat po tříbodovém manku na 17:17, ale závěr už patřil jasně Příbrami.

Důležitý čtvrtý set byl dlouho vyrovnaný, týmy se tahaly bod po bodu, tentokrát však koncovku jednoznačně ovládli volejbalisté Dukly a oslavili první domácí triumf.

„Bylo to první domácí utkání a možná se na nás trochu podepsala ta porážka v Českých Budějovicích,“ poznamenal Václav Kopáček, libero Dukly. „Náš vstup do zápasu byl takový nemastný, neslaný. Postupem času jsme se ale pomalu zlepšovali, druhý set, který jsme vyhráli s přehledem, nás uklidnil, ale v tom třetím jsme se zase vrátili nohama na zem. Naštěstí jsme ten čtvrtý set ubojovali,“ uvedl Kopáček.

Už v sobotu se Liberečtí představí ve 4. kole extraligy na hřišti Ústí nad Labem.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž