Liberecký trenér Michal Nekola (vlevo) domlouvá Aleši Správkovi. | foto: Ota Bartovský, MAFRA

Liberec ukázal sílu celého kádru a Aero smetl rozdílem třídy

  • 1
Přesně podle plánu zatím postupují liberečtí volejbalisté ve čtvrtfinálové sérii extraligového play-off. Po dvou domácích zápasech vedou nad Aerem Odolena Voda 2:0 bez ztráty setu.

Trenér Michal Nekola obměnil oproti středečnímu utkání z poloviny základní sestavu, ale průběh série to nijak nezměnilo. Naopak. Narozdíl od nervózního prvního duelu už volejbalisté Dukly prosvištěli včerejším zápasem proti osmému celku tabulky tak, jak se na suverénního vládce základní části extraligy sluší a neškodnou Odolenu Vodu doslova smetli z palubovky.

O drtivé převaze libereckých hráčů svědčí fakt, že soupeři dovolili při druhém vítězství 3:0 v sérii uhrát pouhých 39 bodů, přičemž jedenáct z nich mu „darovali“ zkaženými servisy. „Tentokrát už jsme byli výrazně lepší a byla to jednoznačná záležitost. Hlavně v útočné fázi jsme dominovali ve všech třech setech, soupeře jsme jasně převyšovali a od toho se odvíjely ty body,“ pochvaloval si spokojený Nekola.

V sestavě domácích se od začátku objevili Vencovský, Staněk a Galabov, kteří nahradili Patuchu, Zajíčka a Správku a v průběhu utkání naskočili na hřiště i v sezoně méně vytěžovaní Fučík s Ducháčem.

„Bylo to plánované, protože naším cílem v této sérii je co nejvíc využít všech dvanácti lidí v kádru tak, aby se obehráli pokud možno všichni a připravili se na další série,“ řekl Michal Nekola.

Čtvrteční jednoznačný zápas ukončil stylově dvěma přímými body z podání zkušený univerzál Vencovský. „Ten první zápas byl typický pro začátek play-off. My jsme vlastně už tři týdny předtím neměli moc o co hrát, protože jsme byli v tabulce jasně první. Měli jsme fyzickou přípravu, byl to první takový ostrý zápas po delší době a na výkonu to bylo trochu znát,“ vysvětlil Jakub Vencovský.

„Teď už to hlavně z těch mladších kluků spadlo a ve druhém zápase jsme hráli přesně to, co jsme si řekli na poradě. Tedy zodpovědně a soustředili jsme se na každý balon. Fakt jsme hráli moc dobře a Odolku k ničemu neopustili. K tomu asi není víc co říct.“

Čtvrtfinálová série se přesouvá do haly Odoleny Vody, kde se bude hrát v neděli a v pondělí. „Dneska nás Liberec jasně přehrál. My se potýkáme s docela velkými zdravotními problémy, takže uvidíme, jak to bude vypadat u nás,“ uvedl Jiří Vojík, kouč Středočechů.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž