Radost volejbalistů Karlovarska

Radost volejbalistů Karlovarska | foto: Václav Šlauf, MAFRA

Volno končí, dřina začíná. Volejbalisté Karlovarska se zchladí na horách

  • 0
Období volna je u konce, hráči Volejbalového klubu ČEZ Karlovarsko vstoupili do přípravy na nadcházející sezonu. Druhý srpnový den se extraligoví šampioni sešli ve své hale k prvnímu tréninku a hned nato vyrazili na Boží Dar.

„Je to luxusní lokalita, budeme mít zázemí v apartmánech Engadin, kde můžeme využít i prostorné wellness,“ přiblížil předseda klubu Jakub Novotný.

Trenér Jiří Novák má hned na začátku k dispozici jedenáct hráčů, omluvenky dostal tři. Nahrávač Daan van Haarlem a blokaři Trent O’Dea a Vojtěch Patočka momentálně plní reprezentační povinnosti. „O jejich absenci jsme předem věděli, teď na začátku se teprve potkáváme a seznamujeme,“ poznamenal kouč, který bude v nové sezoně pracovat s výrazně obměněným kádrem.

Atraktivní prostředí Krušných hor poslouží obhájcům extraligového titulu i jako vhodný teambuilding. V tropickém vedru se hráči navíc vyhnou dusnému prostředí sportovní haly. „Je potřeba hráče trochu zchladit v horách a netrápit je v hale,“ souhlasil Novák. „Od středy pak přijde intenzivní příprava, bude to vždycky zhruba pětidenní tréninkový cyklus a jeden a půl až dva dny volna.“

Soustředění elitního mužstva zahajuje sérii aktivit Volejbalového klubu ČEZ Karlovarsko napříč věkovými kategoriemi. „Pracovali jsme usilovně od konce sezony na skladbě nového týmu a na organizačním a finančním zajištění další sezony, začínáme soustředěním A-týmu, kempem pro nejmenší a následně soustředěním mládeže,“ popsal šéf klubu Novotný. „Obhajujeme mistrovský titul v nejvyšší kategorii, věřím, že budeme znovu silní.“


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž