Aneta Havlíčková se pokouší přelstít slovinskou obranu.

Aneta Havlíčková se pokouší přelstít slovinskou obranu. | foto: Ladislav Němec, MAFRA

Reprezentační kapitánka Havlíčková vynechá volejbalovou Grand Prix

  • 0
Kapitánka volejbalové reprezentace Aneta Havlíčková nebude hrát na červencových turnajích světové Grand Prix. Sedmadvacetiletá univerzálka si léčí poraněné koleno a není tak v patnáctičlenné nominaci italského kouče Carla Parisiho, který nyní ladí formu na soustředění v Brně.

„Havlíčková se zapojí až do druhé části společné přípravy v srpnu před mistrovstvím Evropy,“ řekla ČTK Parisiho asistentka Marcela Ritschelová ke zdravotnímu stavu hráčky Lokomotivu Baku.

Patnáct reprezentantek má za sebou deset dnů společné přípravy a v Brně bude trénovat až do odletu na turnaj v Jekatěrinburgu. Tam se představí od 17. do 21. června s domácími Ruskami ještě Čína, Izrael, Kazachstán a Kuba. „Složením i kvalitou družstev bude tento turnaj zajímavý. Na rozehrání před Grand Prix by nám měl stačit,“ uvedla Ritschelová.

V brněnské přípravě zatím klade kouč Parisi důraz na kondici. „Nyní máme v programu hodně práce v posilovně, která přejde do volejbalové specializace. V další fázi už bude v tréninku méně techniky a více šestkového volejbalu. Po soustředění v Brně se před odletem do Ruska výběr hráček zredukuje na čtrnáctku,“ doplnila Ritschelová.

První turnaj Grand Prix odehrají Češky v Chorvatsku od 3. do 5. července, druhý o týden později v Bulharsku. Za soupeřky ve druhé divizi GP mají Argentinu, Chorvatsko, Nizozemsko, Portoriko a Bulharsko.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž