Veselý po vítězném míči: Šel jsem do esa

Liberec - Volejbalistům liberecké Dukly se dokonale povedla odplata za prohrané finále. V utkání 2. kola extraligy včera v domácím prostředí porazili úřadujícího šampiona České Budějovice po napínavé bitvě 3:2. Tie-break vyhráli nejtěsnějším možným rozdílem 16:14.

Vývoj skóre připomínal jízdu na horské dráze. První set vyhráli hosté, další dva Liberečtí, pak Jihočeši srovnali na 2:2 a pátá sada zase patřila Dukle.

"V prvním setu jsme byli takoví ustrašení. Jen jsme čekali, co s námi Budějovice provedou," popsal liberecký trenér Vladan Merta.

Proto provedl několik změn v sestavě a výkon se zvedl. "Začali jsme dobře přihrávat a tím pádem jsme si mohli lépe připravit útok a chodili jsme třeba přes jednoblok," řekl Merta. "Ve čtvrtém setu jsme však po špatné přihrávce opět propadli."

České Budějovice selhaly hlavně na servisu, celkem jich zkazily 23, což je téměř celý set...

"Za celých pět setů jsme se nedokázali trefit pořádně do servisu. A po prvním vyhraném setu nám totálně odešel útok," zlobil se kouč Jihočechů Petr Brom.

Tie-break byl nesmírně vyrovnaný, nikdo neutekl o víc než o dva body. V koncovce měla navrch Dukla, která proměnila druhý mečbol. To se na servis postavil s 206 centimetry nejvyšší muž domácích blokař Jakub Veselý a esem vyvolal libereckou radost.

"Šel jsem do esa," přiznal Veselý. "Míč jsem si nadhodil docela dobře, pak jsem to dobře zarotoval do středu kurtu a se štěstím to tam spadlo. Ve finále jsem proti Budějovicím kvůli zdravotním potížím chyběl, takže jsem byl na ně hodně nažhavený. Myslím, že jsme to vyhráli díky větší bojovnosti," doplnil Veselý.

"Jsem rád, že nás nezlomil jasně prohraný čtvrtý set. V tie-breaku jsme měli pořád mírně navrch. Kluky musím pochválit za to, že nakonec dokázali Budějovice přehrát," pochvaloval si Vladan Merta.

TROJBLOK. Volejbalisté Liberce (zleva Polák, Veselý, Jeslínek) blokují útok v extraligovém utkání.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž