Ve velké bitvě vyhráli volejbalisté Ostravy

Opava - Drtivé podání ostravského Burrowa v pátém setu zlomilo nádhernou, napínavou bitvu. Volejbalisté DHL Ostrava vyhráli v neděli v Opavě čtvrté čtvrtfinálové utkání extraligy 3:2. V sérii porazili opavský Ferram 3:1 a v semifinále se utkají s Libercem.

"Věřil jsem, že po dvou výhrách doma aspoň jeden ze zbývajících tří zápasů vyhrajeme," řekl ostravský trenér Jaroslav Tomáš. Jenže volejbalisté Opavy nabuzeni sobotní výhrou, v zádech s výbornými fandy, do včerejšího zápasu  vletěli výborně.

Vedli 6:0. Pak ještě 16:12, jenže pokazili koncovku - Paták smečoval do anténky (21:22), Demar do autu (21:23), Paták do bloku (21:24) aMikula zkazil servis (22:25). "Škoda toho setu," povzdechl si opavský trenér Milan Hadrava. "Ten jsme hostům darovali, ale na kluky se zlobit nemohu, bojovali a chtěli uhrát, co nejvíc."

Opavští se po první sadě nezlomili. Ve druhé ničili soupeře útokem, lépe podávali. Ostravské oživily změny v sestavě v čele s nahrávačem  Štikou. Boj pokračoval až do pátého setu. Ten zlomil Burrowův servis. "Hosté odskočili a bylo zle," řekl  blokař Opavy Michal Sukuba.

Bitvu zakončil Cerhův útok středem. "Pořádně se mi ulevilo," přiznal Jiří Cerha. "Po sobotní výhře si domácí najednou víc věřili."  


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž