V týmu se sešli čtyři z jedné rodiny

Staré Město - "Klan Baránků" ovládá od nové sezony prvoligový volejbalový klub ve Starém Městě. Ale rozhodně to není tak, že by se z nich stali neomezení monarchové. Vysvětlení je prostší. Na Slovácku se sešlo víc členů jedné rodiny, než bývá obvyklé. Nový kouč má tým oživit a skončit s ním v první šestce.

Novým trenerém se stal Rudolf Baránek, který si s sebou z Poštorné přivedl také syna, nahrávače Petra.

Díky farmářské spolupráci se Zlínem může Staré Město občas využít talentovaného univerzála Kamila, na soupisce je také bratranec obou volejbalistů Lukáš, specializací smečař.

"Chtěli jsme tým trenérsky oživit, už to sklouzávalo do stereotypu. Po Baránkovi jsme sáhli také proto, že s ním přišel jeho syn Petr. Díky tomu máme konečně vyrovnanou nahrávačskou dvojici," vysvětlil předseda volejbalového klubu ve Starém Města František Janík, jenž je nadšen, že může hrát také Kamil, kterému dost věřil i bývalý reprezentační trenér Julio Velasco.

Staré Město loni s přehledem postoupilo mezi elitní šestici soutěže, nakonec skončilo čtvrté. Letos touží po stejném výsledku, i když první liga tentokrát bude mnohem vyrovnanější.

Řada týmů je silnější než před rokem, zatímco slovácký celek se téměř nezměnil. Nováčkem je blokař Pospíšil, na farmářské listině figurují kromě Kamila Baránka Fila, Kolář a Lilko.

Do soutěže nevstoupilo Staré Město špatně. Po úvodním dvoukole má na kontě čtyři body. V Plzni vyhrálo hladce 3:0, v Rakovníku podlehlo těsně 2:3, když v tie-breaku promarnilo dva mečboly.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž