Také reprezentant Martin Lébl se představí v kvalifikaci turnaje Světového okruhu na Štvanici.

Také reprezentant Martin Lébl se představí v kvalifikaci turnaje Světového okruhu na Štvanici. | foto: www.legavolley.it

V pražské kvalifikaci plážových volejbalistů budou hrát tři české páry

  • 0
Ve středeční kvalifikaci na turnaj Světového okruhu v plážovém volejbalu mužů v Praze nastoupí tři české páry David Kufa - Jindřich Weiss, Jaroslav Pavlas - Martin Lébl a Filip Hanák - Michal Provazník.

Definitivní podobu daly kvalifikačnímu poli zápasy takzvané národní kvóty, do nichž však domácí beachvolejbalisté nezasáhli.

V kvalifikaci se na Štvanici objeví více než 60 dvojic, které budou vyřazovacím systémem bojovat o osm postupových míst do hlavní soutěže. V té mají jistý start tři české páry.

Navázat na sedmé místo z květnového turnaje polských Myslowicích se pokusí Petr Beneš s Přemyslem Kubalou, které v pavouku doplní Michal Bíza s Robertem Kufou a Michal Růčka s Pavlem Rotreklem.

Zápasy národní kvalifikace musely absolvovat dvojice z Ruska, Itálie, Nizozemska a Brazílie. A na písku se tak už dnes objevily i slavné beachvolejbalové osobnosti: brazilský olympijský vítěz z Atén Ricardo spolu s Marciem Araujem ve dvou setech vyřadil mistra světa z roku 2005 Fabia Magalhaese.

Pražský turnaj Patria Direct Open, dotovaný částkou 190.000 dolarů, vyvrcholí v neděli. Diváci mají vstup zdarma.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž