V Dřevěnicích začíná známý turnaj

Dřevěnice - Dva následující víkendy jsou pro volejbalisty ve znamení legendárního největšího evropského antukového turnaje v Dřevěnicích na Jičínsku.. Jedenapadesátý ročník opět ozdobí soutěž elitních českých týmů, které navíc doplní dva celky složené z krajánků z evropských klubů. Chybět naopak bude česká reprezentace.

"Z organizačních i sportovních důvodů jsme se tentokrát rozhodli pro uzavřenou soutěž se šestnácti účastníky," řekl šéf organizátorů Václav Nidrle.

Extraligu budou reprezentovat České Budějovice, Liberec, Příbram, Zlín a nováček z Brna, výběry legionářů startují pod názvy Krajánci a Humři Příbram.

Finále se bude hrát tuto neděli ve 14 hodin před kamerami České televize.  Ojedinělého volejbalového turnaje se v Dřevěnici tradičně účastní přes tři tisíce hráčů všech generací a výkonnostních úrovní z tuzemska i ze zahraničí.

První víkend bude patřit nejen extraligovým a prvoligovým hráčům, ale i dorostenkám a veteránům, 7. a 8. srpna se pak utkají muži a ženy z krajských a městských přeborů. Zájemci se mohou přihlásit do 8:00 přímo na hřišti.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž