Volejbalista Starého Města Jakub Ulč v duelu proti Benátkám nad Jizerou

Volejbalista Starého Města Jakub Ulč v duelu proti Benátkám nad Jizerou | foto: Dalibor Glück, MAFRA

Nezvládli jsme to. Budeme hrát baráž, tuší staroměstský Ulč

  • 0
V předchozím kole se dotáhli na předposlední Ústí nad Labem na rozdíl dvou bodů a v sobotu ho mohli dostat pod sebe. Jenže volejbalisté Starého Města bitvu o přímou záchranu nezvládli, na severu Čech prohráli 0:3 a tři kola před koncem základní části se už smiřují s baráží o udržení v nejvyšší soutěži.

"Ještě je teoretická šance, ale jen malá," tuší staroměstský nahrávač Jakub Ulč.

Jeho tým má s Ústím horší vzájemné zápasy, ve finiši by tak musel urvat aspoň šest bodů a doufat, že konkurent vyjde naprázdno.

"Baráž je pro nás adekvátní, bude v ní soupeř našich schopností," pronesl Ulč.

Staré Město má navíc obtížný los. Byť hraje dvakrát doma, hostí ČZU Praha se Zlínem, kteří usilují o umístění v elitní čtyřce.

"Snad už je rozhodnuto. S výkonem, jaký u nás předvedli, nemůžou nikoho porazit," podotkl trefně ústecký kouč René Dvořák.

Ulč s jeho slovy jenom souhlasí. "Myslel jsem, že bychom tu mohli udělat dobrý výsledek. Ale venkovní zápasy nám nesedí," posteskl si hostující nahrávač. "Ústí začalo výborně přihrávat, což jsem nečekal. Zato my jsme byli moc laxní. Měli jsme na víc.

Za domácí nastoupil i 48letý trenér Dvořák; i za jednu výměnu si vysloužil aplaus.

"Když jsem ho viděl rozcvičovat se, říkal jsem si, že bude průšvih," křenil se Ulč. "Naštěstí tam šel jen na chvilinku, jinak Ústí nemělo důvod. Dvořák je velká osobnost, hodně týmu pomůže. Jestli v Ústí mladí hráči zůstanou, budou mít v příštích letech na víc než jen záchranu."

Naopak ve Starém Městě momentálně dumají, jak se zachránit v extralize. "Půjdeme si zahrát poslední tři kola a připravovat se na baráž," řekl Ulč.

V sérii na tři výhry se celek ze Slovácka utká s vítězem první ligy, která dospěla už do semifinále. "Soutěž sleduji," přiznal nahrávač Starého Města, které může narazit na někoho z trojice Choceň, Dobřichovice, MFF Praha. "Soupeř nás nesmí zajímat, musíme hlavně odvést výkon, na který máme."

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž