U vysoké sítě opět kraluje Opava

České Budějovice - Ve třetím utkání čtvrtfinále play-off extraligy volejbalistů České Budějovice - Opava začali Jihočeši při podání Ventruby excelentně. Za stavu 6:2 si hosté vzali oddechový čas a dávali se dohromady. Ale domácí prohráli 1:3 a v sérii znovu vede Opava.

Jihostroj hrál v úvodu výtečně v poli a velmi dobře podával. Vedl už 10:4, když poprvé povolil. Pomohl mu útokem Zach, vytáhl stav z 10:7 na 12:7. Ale Tomáš odpovídal prvním esem hostů na 13:11 a domácí se přihlásili o přestávku.

Hned znovu vytáhli skóre na 19:14 a udivovali jistotou. Každý dlouze hraný míč získali pro sebe, stále dobře podávali.

Až si ze samé pohody způsobili komplikace. Vedli 23:16 a 24:20. Měli uhrát jeden ze čtyř setbolů, ale nepovedlo se. Nakonec proměnili osmý setbol na 30:28.

Ani jednou sice neměli stejnou výhodu hosté, ale tahle koncovka je stejně zvedla. "Začali jsme bojácně. Čekali jsme velký tlak, se kterým na nás Budějovice vyrukovaly ve druhém utkání u nás," hodnotil souboj kouč hostů Rastislav Chudík.

"Do pohody nás dostal první set, i když jsme ho nakonec ztratili." S tím souhlasil i trenér Jihočechů Zdeněk Pommer. "Opava se dostala do pohody a tím i do servisu," řekl.

Vdalší části zápasu se domácí postupně vytráceli. Zbytečně. Ani hosté se neuměli vypořádat s jejich hrou. Pokud se jim dařila, Opava neměla šanci. Ale byla trpělivější. Připravovala si lepší pozice a deptala sebedůvěru domácích. Ani publikum nereagovalo povzbudivě.

I diváci začali v úvodu fandit, ale dlouho nevydrželi. Ve čtvrtém setu už hosté dominovali. V každém úseku hry body navíc přidávali častěji a dostali se k výhře v setu i v utkání.

Problém s kotníkem přitom přibrzdil Plichtu. "Úplně fit nejsou Demar, Paták a po dnešku ani Plichta, ale jsme profíci a hrajeme dál," řekl Chudík.

Dnes od 17 hodin se v Českých Budějovicích uskuteční čtvrté utkání.

Českobudějovický blokař Radek Mach na podání.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž