Tituly krále získali Bíza a Tobiášová

Praha - Králem českého plážového volejbalu je od tohoto víkendu Michal Bíza, titul královny patří Tereze Tobiášové. Oba byli nejlepší na exhibičním turnaji domácí špičky ve Žlutých lázních v Praze-Podolí, jehož se zúčastnilo 32 mužů a 16 žen, nasazených podle aktuálního žebříčku Asociace beachvolejbalu.

Zápasy, v nichž si jednotliví účastníci ve svých kategoriích po vzoru amerických exhibic střídali partnery, se hrály na jeden set.

Sobota určila osmičku mužských semifinalistů, v níž nečekaně chyběla nasazená dvojka Igor Stejskal a turnajová čtyřka Josef Beneš.

Úvodní čtyřčlenná skupina nedělního semifinále přinesla velké překvapení, když nejvýše nasazený Bíza dvakrát prohrál a ztratil přímý postup. Jenže v druhé skupině si Tomáš John poranil koleno, musel odstoupit a jeho pozici zaujal první náhradník - právě Bíza. A druhou šanci už si nedal vzít.

"Ve čtveřici nejlepších už rozhodují úplné maličkosti a také štěstí. Myslím, že tentokrát stálo na mé straně. Titul premiérového beachvolejbalového krále už mi nikdo nevezme, ale nezapomínám na to, že bez Tomášova zranění bych jím nebyl," řekl novinářům Bíza.

V ženské kategorii dominovala v závěrečných zápasech o prvenství zkušená reprezentantka Tobiášová, která zvítězila ve všech třech duelech. "Tenhle turnaj považuji za skvělý nápad. Beachvolejbal jsem si hrozně užila. Najednou jsem hrála s
partnerkami, které po herní stránce vůbec neznám, a vzájemně jsme se musely přizpůsobovat. Bylo to úplně jiné, než když nastupujete se svou stabilní partnerkou," řekla vítězka.

Vítězové obou kategorií získali vedle speciálních královských korunek prémii 15.000 korun. Oba poté čekala společná "korunovační" projížďka motorovým člunem po Vltavě.

Výsledky:
Muži:
1. Bíza, 2. P. Beneš, 3. Palinek, 4. Pavelka.
Ženy: 1. Tobiášová, 2. Šotkovská, 3. Haragová, 4. Kuchtová. 

 


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž