Šternberská Lucie Piňosová smečuje proti olomouckým Veronice Mátlové (vlevo) a Ivě Nachmilnerové.

Šternberská Lucie Piňosová smečuje proti olomouckým Veronice Mátlové (vlevo) a Ivě Nachmilnerové. | foto: Luděk Peřina, MAFRA

I s patnáctiletou blokařkou zmáčkl Šternberk favorizované KP Brno

  • 0
Skvělou podívanou s rozporuplným závěrem připravily v extralize svým fanouškům volejbalistky Sokola Šternberk. Proti favorizovanému Královu Poli Brno odehrály vyrovnanou partii, v níž měly dokonce i jeden mečbol, nakonec však braly jeden bod za prohru 2:3. I tak si vysloužily potlesk.

Královo Pole za sebou vleklo nervozitu ze šesti zápasů bez výhry. Až po třetím proměněném mečbolu si mohlo oddechnout.

„Jsme rádi za výhru a ceníme si ubojované koncovky pátého setu. Máme ale stále na čem pracovat,“ řekl trenér Brna André Christopher Gonzalez.

„Po prohraném utkání převládá zklamání, ale holky se s tím popraly dobře,“ chválil tým šternberský kouč Martin Hroch, jenž do sestavy dal poprvé i 15letou Dudovou.

„Měly jsme zraněnou Šenkovou, takže se Sochorcová musela přesunout na smeč a na bloku měla premiéru Dudová. Bylo vidět, že se soupeř utkání bál, přijel s tím nejlepším z kádru, ale i s bubeníky. Atmosféra byla skvělá, jen mě mrzí, že jsme nezvítězili, protože holky by si to zasloužily.“

Ve čtvrtek sokolky v odvetě čtvrtfinále Českého poháru hostí Olomouc. A pokusí se smazat porážku 0:3.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž