Steffan se těší na souboj s Libercem

Ostrava - Stále je hráčem Liberce, ale v sobotu se postaví proti němu. Čtyřiadvacetiletý smečař David Steffan bude v sedmém kole extraligy volejbalistů hájit barvy DHL Ostrava, kde je na hostování. Proč vlastně z Liberce, kde pravidelně hrával, po čtyřech letech odešel? "Sám jsem chtěl," podotkl David Steffan.

"Liberečtí koupili dalšího smečaře, takže najednou jsme byli čtyři extrémně vyrovnaní hráči, což je hodně. Bili bychom se o místo," ví Steffan.

Před sezonou k Davidu Steffanovi, Milanu Bicanovi a Michalu Bizovi v Liberci přibyl Jan Jeslínek z Českých Budějovic.

David Steffan ale odmítá, že by se bál konkurence, toho, že by najednou nemusel hrát. "To ne, v mém odchodu byla i další stránka, finanční," přiznal, že si polepšil.

Stejně jako v Liberci i v Ostravě hraje pravidelně. Hned se prosadil do základní sestavy. "I v Ostravě jsou ale smečaři vyrovnaní, přestože momentálně je Vlado Procházka zraněný," podotkl Steffan. "Víme, že když se někdo zraní, tak ho má kdo nahradit. Stále se však ještě sehráváme, ale už je to lepší, což potvrdil náš zápas s Českými Budějovicemi."

V něm Ostravští vyhráli 3:0, v úterý pak stejně porazili Příbram a stoupají nahoru. Na vedoucí Liberec a České Budějovice ztrácejí bod. "Příbram ale byla poloviční, protože přijela bez nahrávače Daniela Rosenbauma," upozornil ostravský smečař.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž