Zlín - Ostrava, Marek Mikula ( v červeném)

Zlín - Ostrava, Marek Mikula ( v červeném) | foto: Dalibor Glück, MAFRA

Startují tuhé souboje o titul. Ostrava je favoritem, zato Opavu čeká bitva

  • 1
Ostravští, kteří byli po základní části druzí, hostí od 17 hodin sedmý Zlín. Čtvrtá Opava přivítá od 18 hodin pátý Liberec. "Případný úspěch, či neúspěch v tomto ročníku extraligy rozhodne o tom, jak bude vypadat další sezona,“ je přesvědčený ostravský nahrávač Juraj Zaťko.

Ostravští se netají tím, že příští extraligovou sezonu nemají ekonomicky zajištěnou. „Tu nynější dokončíme bez problémů, ale pak je to jako u většiny sportovních klubů s otazníkem,“ přiznal jednatel DHL Ostrava MilanWagner.

Také Opavané šetří, a to byl i jeden z důvodů, proč v průběhu sezony uvolnili blokaře Jiřího Cerhu do druholigového francouzského Marseille.
DHL Ostrava. Tajným přáním Ostravských je zopakovat loňské finále.
„Máme do něj dobře nakročeno,“ řekl trenér Jaroslav Tomáš.

Jediným problémem podle něj je zraněné rameno univerzála Radka Motyse. „Nemohu říct, jestli bude hrát, nebo ne. Víc napoví magnetická rezonance.“ Trenér Tomáš uznal, že čtvrtfinálová utkání jsou zrádná. „Zlín je ale hratelný, věříme si na něj. Naším úkolem je potvrdit roli favorita. Jdeme za postupem.“ Ostravský blokař Přemysl Kubala upozornil, že Zlín patří k nejlepším týmům, pokud jde o přihrávku.
VK Opava. Mužstvo s nejsilnější lavičkou.

To je Liberec podle opavského trenéra Martina Demara.
„Musíme se tak připravit na osm devět hráčů,“ podotkl. „Mají dva kvalitní univerzály Poláka aVencovského, smečaře jistí zkušený Jeslínek.“

Opavští se Liberce nebojí, ale respekt z něj mají. V této sezoně Opavané oba zápasy vyhráli 3:2, byť v nich prohrávali už 0:2 na sety.
Může to hrát nějakou roli? „V hlavách to určitě mají, ale pokud by se nám něco takového podařilo potřetí, tak by se mohli sesypat,“ uvedl Martin Demar.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž