Volejbalové Staré Město při time-outu, uprostřed hlavní trenér Petr Karabec.

Volejbalové Staré Město při time-outu, uprostřed hlavní trenér Petr Karabec. | foto: Dalibor Glück, MAFRA

Kouč Karabec zastínil své hráče, Staré Město ale zase padlo

  • 0
Před startem letošní sezony se zapřísahal, že už extraligový dres neoblékne. Jenže mu to nedalo a v domácím zápase s Ústím nad Labem se z Petra Karabce stal opět hrající kouč Starého Města. Výsledek byl však stejný jako loni, jeho tým v duelu dvou nejhorších celků soutěže neuspěl, Staré Město prohrálo 1:3 a bez bodu zůstalo poslední.

"V určitých momentech jsme udělali sérii chyb na přihrávce a v mezihře," shrnul Karabec hlavní důvody, proč Staré Město poosmé v řadě neuspělo.

Zatímco výsledek Karabce zklamal, se svým představením mohl být spokojený. Na postu univerzála měl poloviční úspěšnost v útoku a s 21 body byl nejproduktivnějším hráčem svého mužstva.

"Jsem rád, že jsem to přežil. Byl to nápor. Dlouhou dobu jsem nesportoval, nemám čas hrát nějakou nižší soutěž," vyhýbal se hodnocení vlastního výkonu.

Fakt, že ve 43 letech a bez pravidelného tréninku zastínil všechny své hráče, je pro ně špatným vysvědčením. "Třeba to pro kluky bude dobrý impulz, že musí k některým věcem přistoupit jinak," slibuje si Karabec, který se o svém nasazení rozhodl spontánně večer před zápasem.

"Měli jsme dva zraněné smečaře Maděru s Matějkou a také jsem chtěl postavit tým na přihrávce," vysvětloval, proč Staré Město hrálo s liberem Špalkem na místě smečaře.

Loňskému extraligovému nováčkovi se sice povedlo zastavit šňůru 21 prohraných setů, to však bylo všechno. Jeho ztráta na Ústí nad Labem narostla na pět bodů.

"Baráž nás asi nemine, ale flintu do žita neházíme," pronesl Karabec. Zda ještě mužstvu pomůže na palubovce, tentokrát striktně nevyloučil, pravděpodobnost je však nízká.

"Věřím, že se uzdraví marodi, anebo dostanou příležitost mladí."Osmé extraligové kolo dnes uzavře televizní duel Zlína v Brně, zatím suverénní hosté se pokusí od 20.30 hodin vyhrát i osmý duel.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž