Markéta Sluková v akci.

Markéta Sluková v akci. | foto: FIVB

Sluková s Hermannovou zahájily grandslam v Kalifornii nadějně

  • 25
Kalifornii si zvolily jako místo pro svou premiéru mezi světovou elitou. Markéta Sluková s Barborou Hermannovou, nově sestavená česká dvojice plážových volejbalistek, začaly na grandslamu World Tour v kalifornském Long Beach dobře. V kvalifikaci zvládly úvodní kolo a aby si zahrály i hlavní soutěž, potřebují ještě jedno vítězství.

Sedmadvacetiletá Sluková na konci července oznámila rozchod s dlouholetou parťačkou Kristýnou Kolocovou. Po loňské životní sezoně a pátém místě na olympiádě v Londýně v roce 2012 se jim letos nedařilo a těsně před mistrovstvím Evropy se úspěšný pár rozpadl.

S Hermannovou, vyšší hráčkou než Kolocovou, se Sluková rozehrála před dvěma týdny na turnaji Rakouského poháru ve Wolfurtu. Konečné vítězství znamenalo nadějný bonus.

V Kalifornii musely Češky kvůli nedostatku bodů začít už od kvalifikace a napoprvé byly úspěšné. Kanadský pár Caleigh Whitakerová, Kacie MacTavishová přehrály suverénně 21:10 a 21:16. Ve druhém kole kvalifikace narazí na domácí Američanky Lane Caricovou, Summer Rossovou.

Kolocová našla novou partnerku v Haně Skalníkové a o víkendu skončily třetí na českém Superpoháru v Praze.

Turnaj Světového okruhu - grandslam v Long Beach

Kvalifikace:

Muži - 1. kolo:
Álvaro Filho, Felipe (Braz.) - Hromádko, Salava (ČR) 2:0 (8, 13)

Ženy - 1. kolo:
Hermannová, Sluková (ČR) - Whitakerová, MacTavishová (Kan.) 2:0 (10, 16)

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž