Martin Böhm ještě v dresu Kladna smečuje přes dvojblok Petr Pešl, Tomáš Kotrch

Martin Böhm ještě v dresu Kladna smečuje přes dvojblok Petr Pešl, Tomáš Kotrch z Dukly Liberec | foto: Bořivoj Černý, MAFRA

Škoda koncovek setů, litoval příbramský smečař Böhm po semifinále

  • 0
Nebýt horších koncovek setů, účast volejbalistů Příbrami na Final Four Českého poháru v Mladé Boleslavi se klidně mohla protáhnout na dva zápasy. Jediný středočeský klub na závěrečném turnaji však prohrál v semifinále s Českými Budějovicemi 1:3 na sety.

"Škoda těch důležitých chvil v koncovkách setů. Pokaždé jsme udělali dvě tři chyby, což rozhodlo," hodnotil smečař Martin Böhm.

Konec první sady se proměnil ve velkou přetahovanou a nakonec jste prohráli 29:31. Jak to ovlivnilo další průběh zápasu?
Docela mě překvapilo, že jsme se i na začátku druhého setu drželi. Poslední dobou se nám totiž nedařilo a stávalo se, že jsme po vypjaté koncovce polevili a prohráli další set výrazným rozdílem. To nebyl tenhle případ a znovu jsme se nakopli.

Ve druhém setu jste vedli 18:15, ale pak přišla šňůra sedmi bodů soupeře v řadě. Co se stalo?
Jednak byl zrovna na servisu Fila (smečař Českých Budějovic) a podal čtyři nebo pět slušných míčů, které se těžko přijímají. Nemůže se nám ale stávat, že dostaneme eso. Nedokázali jsme si poradit s těmi těžkými balony, proto jsme i druhý set prohráli.

V pauze před třetí sadou s vámi trenér Brom hodně živě diskutoval. Co zdůrazňoval?
Než aby hodnotil prohraný set, dával nám spíš rady k tomu dalšímu a hecoval nás, abychom vyhráli. To se nám ve třetím setu povedlo, ale dál už jsme to nezopakovali.

Věřili jste za stavu 1:2 na sety v obrat?
Jasně, člověk vždycky věří. Ale řekl bych, že Budějovice si to docela ohlídaly. Po tom třetím setu bylo vidět, že se jim nechce do tie-breaku, protože jsme je 3:2 porazili před Silvestrem v lize.

Současný trenér Českých Budějovic Jan Svoboda ještě loni trénoval Příbram, naopak kouč Brom vedl Jihostroj. Je to ve vzájemných zápasech znát?
Tentokrát to bylo jiné v tom, že Budějovicím chyběli oba dobří univerzálové. Byl tam ale Michálek, který podal kvalitní výkon a vysuploval chybějící hvězdy. Jinak samozřejmě trenéři znají své bývalé týmy.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž