Vivi, Prostějov

Vivi, Prostějov | foto: Luděk Peřina, MF DNES

Prostějovské volejbalistky odmítly vyřazení

Prostějovské volejbalistky odmítly vyřazení. Po dvou semifiálových prohrách s Olomoucí zvítězily ve třetím utkání semifinálové série play - off snadno 3:0 a chystají se na čtvrtý zápas, který se hraje ve středu v Olomouci.
Prostějov - Olomouc 3:0 (21, 20, 16)

V úvodní sadě sice domácí celek, který se zaměřil na pečlivou obranu nejnebezpečnější olomoucké smečařky Chalcarzové, málem přišel o slibný náskok, v závěru ale znovu přidal a sérií čtyř bodů rozhodl set pro sebe.

Naopak v druhém dějství svěřenkyně reprezentační trenérky Táni Krempaské dlouho prohrávaly, avšak koncovka měla po olomouckých chybách podobně jednoznačný průběh.

V třetím setu pak už na dvorci bezpečně vládl prostějovský tým, který ukončil zápas za necelou hodinu.

 "Jsem spokojená, konečně to byla naše hra, hráčky přesně plnily taktické pokyny. Velmi se zlepšila obrana na síti i servis," řekla České televizi domácí trenérka Krempaská.

Její protějšek Jiří Teplý si postěžoval, že jeho svěřenkyně zápas  psychicky nezvládly. "Sami jsme to soupeři usnadnili, hráčky byly vyplašené, nejisté. Prostějov je dobrý tým na to, aby se dal porazit třikrát po sobě, ale věřím, že doma to bude lepší," prohlásil Teplý. 

Rozhodčí: Pecháček, Kovář. Čas: 59 min. Diváci: 1600. Stav série: 1:2.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž