MÁME BOD! Radost volejbalistek Prostějova.

MÁME BOD! Radost volejbalistek Prostějova. | foto: Luděk Peřina, MAFRA

Prostějovské volejbalistky dobyly Olymp dvakrát během dvou dní

  • 0
Extraligový a k tomu ještě semifinálový pohárový duel proti pražskému Olympu zvládly volejbalistky Prostějova výborně. Body za výhru si do tabulky extraligy připsala i Olomouc po třech setech se Šternberkem, Přerov neuspěl na hřišti KP Brno stejným poměrem.

S druhým nejlepším domácím družstvem se Modřanky příliš nepáraly. Do extraligové tabulky si po 75. domácím soutěžním vítězství v řadě připsaly tři body po výsledku 3:0 a uspěly také v pohárovém vystoupení, kdy ztratily jedinou sadu. "Soupeř má výborné družstvo. V některých pasážích se hrál hodně kvalitní volejbal," poznamenal prostějovský kormidelník Miroslav Čada.

Předposlední kolo základní části extraligy bylo v úvodních dvou setech vyrovnané vždy do poloviny sady. S přibývajícím časem se vždy prosadil hostující favorit a v poslední části duelu už Pražanky přestaly věřit vlastním silám. "Soupeř pokaždé odpadl pod tlakem našeho útoku. Vysoký standard předvedla především Sanja Popovičová a Monika Smák," vypíchl hlavní tahounky Čada.

V rámci úvodního střetnutí semifinále Českého poháru domácí dokázali získat dílčí úspěch v podobě vyhraného setu. Přesto se opět radoval Prostějov.

"Opět se ukázalo, že hrát proti stejnému soupeři po několika hodinách není jednoduché. Ale zvládli jsme to," poznamenal kouč, kterého potěšilo, že se po zdravotní pauze vrátila do sestavy nahrávačka Šárka Kubínová.

Odveta semifinále Českého poháru se hraje ve středu od 17 hodin v Prostějově. Olomouc v derby se Šternberkem neměla slitování, za 67 minut vyhrála 3:0. "Chyběla nám tradiční bojovnost a nasazení, navíc jsme zklamali na bloku," litoval trenér Šternberka Radomil Juřík.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž