Radost volejbalistek Prostějova

Radost volejbalistek Prostějova | foto: MF DNES

Prostějovské volejbalistky jsou opět na divokou kartu v Lize mistryň

  • 0
Popáté v řadě budou české volejbalové mistryně hrát Ligu mistryň. Český volejbal mezi klubovou evropskou smetánkou tradičně zastupuje VK Agel Prostějov, který od Mezinárodní federace dostal prostřednictvím domácího volejbalového svazu divokou kartu. Poprvé bude elitní soutěž hrát hned čtyřiadvacet účastníků.

"Předpokládáme, že vedení Ligy mistryň je rozdělí do šesti skupin po čtyřech týmech. Postupový klíč ale ještě nebyl určený," prohlásil sportovní ředitel prostějovského klubu Peter Goga.

Právě na systém soutěže jsou v Prostějově zvědaví. Pokud se bude opakovat situace z minulé sezony, kdy byl dopředu známý pořadatel závěrečného Final Four, postoupí do šestnáctičlenného osmifinále dva nejlepší z každé skupiny a čtyři týmy ze třetích pozic.

"Pak je tady varianta, že organizátor Final Four nebude před startem soutěže znám a do dvanáctky pro play-off projdou pouze dva celky z každé skupiny plus jeden nejlepší ze třetí pozice v případě, že později vybraný pořadatel finálového turnaje bude mezi postupujícím tuctem," přiblížil druhou možnost Goga.

Losování soutěže proběhne 29. června ve Vídni. V předcházejících ročnících byl Prostějov nasazený až do čtvrtého výkonnostního koše. Letos může dojít k posunu. "Divokou kartu dostalo devět týmů, takže je možné, že se dostaneme do třetího koše. Není to ještě rozhodnuto," uvedl sportovní manažer, který si při pohledu na možné soupeře uvědomuje, že postup do play-off bude viset hodně vysoko.

V Lize mistrů se představí volejbalisté Českých Budějovic, kteří měli účast jistou díky dostatečnému národnímu koeficientu. Soutěž mužů byla poprvé rozšířena na 28 celků.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž