Prostějov uspěl s Olomoucí i počtvrté

Prostějov - Počtvrté v této sezoně se utkaly volejbalistky Prostějova a Olomouce. A počtvrté vyhrály Prostějovanky. Ve včerejší předehrávce 15. kola extraligy zvítězily 3:0 (19, 20, 20). Co by se muselo stát, aby Olomoučanky nad Prostějovem zvítězily? "To nevím, ale dneska děvčata hrála opravdu dobře, kolektivně," pochválila svoje družstvo prostějovská trenérka Táňa Krempaská.

"Dařila se nám přihrávka a holky výborně podávaly." A jak vidí možný úspěch nad krajským soupeřem olomoucký trenér Jiří Teplý? "Museli bychom hrát na hranici svých možností," uvedl. "K tomu bychom se museli vyvarovat chyb, zpřesnit hru, hrát agresivně a dostat soupeřky pod tlak servisem. Pak bychom třeba mohli překvapit."

Trenér Teplý ale upozornil, že prostějovský tým má zkušenější volejbalistky. "My stále ještě nejsme dostatečně kompaktní. Když se přestane dařit jedné hráčce, tak to pak nejde ani druhé."

Včerejší výhru trenérka Krempaská považuje za povzbuzení před pondělním finálovým zápasem Českého poháru, v němž Prostějov od 18 hodin hostí Olymp Praha. "Také pro to jsme zápas s Olomoucí předehrávaly, abychom v příštím týdnu nehrály tři utkání."


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž