MÁME BOD! Radost volejbalistek Prostějova.

MÁME BOD! Radost volejbalistek Prostějova. | foto: Luděk Peřina, MAFRA

Prostějov a České Budějovice znají soupeře ve volejbalové Lize mistrů

  • 1
Volejbalisté Českých Budějovic narazí v příštím ročníku Ligy mistrů v základní skupině na Recycling Volleys Berlín, Lokomotiv Novosibirsk a černohorský celek Budvanska Rivijera Budva. V Lize mistryň se Prostějov utká s polským Atomem Trefl Sopoty, italskou Villou Cortese a ázerbájdžánskou Rabitou Baku. Rozhodl o tom dnešní los ve Vídni.

"Los nám dvakrát nepřál," řekl manažer mužského českého mistra Zdeněk Scheichl. "Cesta do Novosibirska je příšerná, navíc je to ohromně těžký soupeř."

V případě německého a černohorského soupeře se prý dá očekávat rovnocenný boj. "Ti jsou také velmi dobří, ale není to tak katastrofální jako v případě Novosibirsku," dodal Scheichl.

Ruský klub v posledním ročníku hrál druhé kolo play off a celkově skončil pátý. Budva stejně jako Jihočeši byla ve skupině poslední a Berlín hrál druhou nejvyšší soutěž Pohár CEV.

Prostějov startuje v Lize mistryň společně s dalšími osmi kluby na divokou kartu. Hanačky doufaly, že se dostanou případně i do třetího losovacího koše, zůstaly ale stejně jako v minulých letech až ve čtvrtém a v osudí zůstaly až jako poslední, neboť před nimi se losovaly do skupin jednotlivé celky tak, aby nenarazily ve skupině na soupeře ze stejné země.

Se Sopotami hrály prostějovské volejbalistky v minulém ročníku a ve dvou zápasech nezískaly ani set. S Villou Cortese byly Hanačky ve skupině předloni a po prohře v Itálii 0:3 v domácí odvetě nečekaně vyhrály 3:0.

Volejbalisté Českých Budějovic slaví zisk titulu.

"Neměli jsme žádné přání. V Lize mistryň se dá těžko vybírat a najít nějakého lehčího soupeře. O síle Sopot jsme se přesvědčili loni, Villa Cortese má kvalitní tým a Rabita Baku výkonnostně každým rokem roste. Čeká nás velice těžká skupina, ale ze čtvrtého koše jsme nic jiného nemohli čekat," řekl sportovní ředitel prostějovských volejbalistek Peter Goga.

Základní část Ligy mistrů bude hrát 28 týmů v sedmi skupinách, Liga mistryň bude mít v šesti skupinách 24 účastníků. Obě soutěže mají stejný termínový kalendář. Základní část se bude hrát od 22. října do 12. prosince.

Zápasy play-off začnou 14. ledna a skončí nejpozději 15. února. Rozdíl je pouze ve finálových turnajích, ženy budou hrát od 8. do 11. března a muži od 15. do 18. března.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž