Radost volejbalistek Prostějova z postupu v Lize mistryň.

Radost volejbalistek Prostějova z postupu v Lize mistryň. | foto: Luděk Peřina, MAFRA

Prohry jsou pryč. Volejbalistky Prostějova už myslí na Bratislavu

  • 0
Po dvou zápasech v Lize mistryň čeká na prostějovské volejbalistky Středoevropská liga. První polovinu základní části soutěže zakončí doma se Slávií UK Bratislava.

Český mistr je favoritem a netají se přáním okusit po dvou prohraných zápasech v prestižní evropské soutěži zase pocit vítězství. Střetnutí začíná v sobotu v 17 hodin.

"Tohle utkání následuje po dvou nesmírně těžkých soubojích v Lize mistryň. A v takových případech vždy dvojnásob hrozí podcenění," řekl kouč VK Modřanská Prostějov Miroslav Čada.

"Už jsme se však s tímto nebezpečím dokázali opakovaně vypořádat, a proto věřím, že také tentokrát holky přistoupí k papírově lehčímu zápasu zodpovědně," dodal.

V dresu slovenského mistra v minulosti nastupovalo hned několik prostějovských volejbalistek. Proti známým tvářím nastoupí Gabika Tomašeková, Solange Soaresová a Veronika Hrončeková. Tomašeková je navíc odchovankyní bratislavských vysokoškolaček.

Slavii UK zatím patří v soutěži sedmé místo, Prostějov vede. "Podle dosavadních výsledků Bratislava momentálně nemá tak silné družstvo. Spoléhá především na vlastní odchovankyně," přiblížil soupeře Čada, který předpokládá, že jeho tým uspěje. "Musíme ale odevzdat kvalitní výkon."

Vedení prostějovského klubu se neobává, že by po posledních dvou porážkách v Lize mistryň družstvo bylo psychicky nalomené a mohlomít problémy také ve druhé mezinárodní soutěži.

"Máme v kádru zkušené hráčky, které se s tím vyrovnají," tvrdí sportovní manažer Prostějova Peter Goga. Podle něho navíc volejbalistky podaly proti Cannes a Cortese dobré výkony.

"Oba zápasy jsme prohráli, ale musíme se na to dívat reálně," uvedl Goga. "Soupeřky patří mezi absolutní evropskou špičku a favority na celkové vítězství. V obou případech hráčky podaly kvalitní výkon." Proti Bratislavě chce navíc soubor trenéra Čady potěšit svoje početné fanoušky pěkným volejbalem.

"Příznivci od nás čekají vítězství a v žádném případě je nechceme zklamat. Půjdeme za výhrou od prvního servisu," slíbil prostějovský kouč Miroslav Čada.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž