NÁVRAT. Libero Jan Václavík (vpravo) se po roce vrátil do Ostravy jako hrající asistent trenéra.

NÁVRAT. Libero Jan Václavík (vpravo) se po roce vrátil do Ostravy jako hrající asistent trenéra. | foto: Jiří Seidl, MF DNES

Ostravští volejbalisté posilují. Získali zkušeného smečaře a mladíky

  • 0
Libero Jan Václavík, slovenský nahrávač Ján Halaj a polský smečař Kamil Kacprzak posílili extraligové volejbalisty Ostravy. Ti už mají o kádru pro příští sezonu, která začne 16. října, jasno. Zato Havířovští tým teprve skládají. „Zatím nemáme nic hotového, ale budeme rádi, když se k týmu vrátí trenér Jaroslav Tomáš,“ uvedl František Horváth, šéf SKV Havířov.

Tomáš u týmu v minulé sezoně předčasně skončil ze zdravotních důvodů.

„Slovenského nahrávače znám a polského smečaře jsem viděl na videu,“ řekl ostravský trenér Zdeněk Šmejkal.

Třiadvacetiletý Halaj působil ve Spartaku Myjava, třicetiletý Kamil Kacprzak přišel z francouzského Plessis Robinson Volley Ball.

Předtím někdejší juniorský polský reprezentant působil ve Wyszkówě, který letos postoupil mezi polskou elitu. Nejvyšší polskou soutěž hrál mimo jiné za Kędzierzyn-Koźle a prošel i Německem a Dubají.

„Než jsme se s ním dohodli na smlouvě, tak jsme ho i vyzkoušeli v modelovém utkání v Bielsko-Biale,“ řekl ostravský manažer Tomáš Zedník.

Ostravští uvolnili nahrávače Zdeňka Haníka, libera Nicka Castella i smečaře Richarda Maulera (míří do Německa) a Erika Sundberga. Pokud jde o Haníka, Ostravští s ním byli domluveni, že počkají, zda si najde jiné angažmá. „To abychom se k němu neotočili zády, i když měl zájem odejít,“ řekl trenér Šmejkal. „Déle jsme už ale čekat nemohli, a tak jsme po vzájemné dohodě s ním nahrávačský post vyřešili.“ Ostravané čekali i na Sundberga. „Jenže se neozval, zda má zájem pokračovat, a tak když jsme sehnali Poláka, tak jsme se s ním rozešli,“ podotkl kouč.

Přesto, nebude mít mužstvo nedostatek zkušených smečařů? „Máme tři,“ zmínil Šmejkal Kacprzaka, Dominika Fořta a Adama Záhorského. Nevyloučil ale, že by se tým ještě o jednoho smečaře mohl rozšířit.

Smečaři jsou ještě Jan Rodek, který může hrát i libera, a mladíci Jakub Balon a Jan Velich.

Ostatně nadějných hráčů na ostravské soupisce přibylo. Nově i šestnáctiletý univerzál Matěj Šmídl a libero Daniel Rohel z ŠSK Beskydy.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž