Smečař Ostravy Aleš Správka sleduje havířovského nahrávače Ivana Dudu. | foto: Jiří Seidl, MF DNES

Podání a obrana na síti. V tom byla proti Havířovu síla Ostravy

  • 0
Ani na čtvrtý pokus volejbalisté Slavie Havířov doma neporazili Ostravu. Ve čtvrtečním 20. kole s ní prohráli 0:3. "Prohrát s Ostravou není tragédie," řekl havířovský trenér Jakub Zvolánek. "Soupeř je lepší a nás trochu svazuje, že proti nám nastupují kluci, s kterými se všichni dobře známe."

To se ukázalo ve druhé sadě, v níž Havířovští při podání Dudy rychle vedli 6:0. Pak ale přišel na podání ostravský Mauler a bylo to 6:6.

"Je to hodně neobvyklé," uznal Jakub Zvolánek. "Ale soupeř nebyl schopný zareagovat na servis Dudy a pak na druhé straně vyšla série plachtícího podání Maulerovi."

Podobně hovořil i ostravský trenér Zdeněk Šmejkal: "Dudovi vyšel servis, ale věděl jsem, že podáním a obranou se do toho zase dostaneme. Mezi oběma týmy je velký výkonnostní rozdíl a ten se projevil."

Havířovu citelně scházel univerzál Pavel Kolář, jenž byl s klubem dohodnutý na spolupráci do konce prosince.

Ostravský blokař Tomáš Široký útoční středem.

Útok ostravského smečaře Adama Záhorského.

"Na výsledku je vidět, jak nám chyběl, protože na tom byl útočně velice dobře a naše minulé zápasy táhl," řekl Zvolánek. "Budeme se s tím muset vyrovnat, příležitost dostanou mladí hráči." Kolář ale mužstvu ještě pomůže v sobotu v Odolené Vodě.

Ostravští představili novou posilu, smečaře Dominika Fořta z Brna. Trenér ho poslal do hry v první sadě při vedení svého týmu 23:17. A rovnou na podání.

"Byl to nezvyk, když jsem celou dobu stál," řekl Dominik Fořt. "V Brně jsem přece jen furt hrál, takže jsem byl v nějakém tempu, ale zvládl jsem to."

Extraliga pokračuje v sobotu, kdy Ostravští od 17 hodin hostí Zlín a Havířov nastoupí v Odolené Vodě.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž