Olomoucké volejbalistky slaví výhru

Olomoucké volejbalistky slaví výhru | foto: Tomáš Krist, MAFRA

Volejbalové derby proti Šternberku ovládla Olomouc i v poháru

  • 0
Týden po vzájemné extraligové bitvě se volejbalistky Univerzity Palackého Olomouc a Sokola Šternberk střetly v univerzitní hale znovu. V úvodním duelu čtvrtfinále Českého poháru to dopadlo stejně - vysokoškolačky porazily hosty 3:0 (18, 18, 23). Odveta je ve Šternberku 4. prosince.

Olomouci stačí k postupu do semifinále uhrát jediný set. „K pohárovému utkání jsme přistoupili trošku jinak než k předchozímu extraligovému. Holky hrály bez velkého stresu volejbal, který chceme produkovat a který nám podle mě do budoucna přinese úspěch. Ale bohužel jsme nevěřili, že můžeme jednotlivé sety a celý zápas dovést do vítězného konce,“ řekl šternberský kouč Martin Hroch.

„Ve třetím setu jsme protočili posty, Oborná hrála univerzálku a Šenková šla na smeč. To se ukázalo jako dobré řešení a uhráli jsme náš nejlepší výsledek. Ale vítězství 3:0 dává velkou šanci na postup soupeři.“

Podle domácího trenéra Jiřího Teplého podal jeho tým v prvních dvou setech solidní koncentrovaný výkon. „A to přesto, že nám chyběla zdravotně indisponovaná Schandlová. Nahradila ji Košická, která se toho zhostila důstojně,“ pochválil náhradnici.

„Třetí set byl přijatelný do stavu 16:13, koncovku jsme už dohrávali v křeči. Je vidět, že potřebujeme odehrát spoustu těžkých zápasů. Co se pohárové odvety týká, doufám, že v ní potvrdíme náš postup,“ přeje si Teplý.

Sokol to však ještě nebalí. „My se o to doma popereme a budeme chtít před fanoušky uhrát aspoň slušný výsledek,“ doplnil Hroch.

O víkendu se oba středomoravští pohároví rivalové vrátí zpět do extraligového kolotoče. Olomouc čeká v sobotu od 17 hodin domácí souboj s Frýdkem-Místkem, Šternberk se ve stejném čase představí v Praze proti Olympu.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž