Markéta Sluková a Barbora Hermannová slaví vítězný bod na turnaji Světového...

Markéta Sluková a Barbora Hermannová slaví vítězný bod na turnaji Světového okruhu v Riu de Janeiro. | foto: www.fivb.org

Hermannová a Sluková skončily na moskevské „pláži“ deváté

  • 0
Plážové volejbalistky Barbora Hermannová a Markéta Nausch Sluková skončily na turnaji Světového okruhu v Moskvě deváté. Po dvou výhrách v základní skupině postoupily přímo do druhého kola play-off, v němž ale podlehly Brazilkám Marii Antonelliové a Carol Salgadové 0:2 na sety.

České reprezentantky byly na ruském tříhvězdičkovém podniku Světového okruhu nasazené jako číslo šest. S brazilskými soupeřkami v nevlídném počasí prohrály úvodní sadu jasně 12:21, v koncovce druhého setu sice odvrátily dva mečboly, ale nakonec podlehly 20:22. Nenavázaly tak na třetí místo z květnového čtyřhvězdičkového turnaje v Riu de Janeiro.

„Nešel nám servis, jim ano. Týmy jsou letos velice vyrovnané, na porážku stačí ubrat z maximálního výkonu deset dvacet procent,“ řekla ČTK Sluková. „Chyběla mi tam větší agresivita,“ prohlásil trenér Simon Nausch.

Další české dvojice Karolína Řeháčková, Magdalena Dostálová a Ondřej Perušič, David Schweiner prohrály v Moskvě oba zápasy ve skupině. Do play-off se nedostaly a obsadily shodně 25. místo.

Turnaj Světového okruhu v plážovém volejbalu

Moskva

Muži
Skupina B:

Plavinš, Regža (18-Lot.) - Perušič, Schweiner (31-ČR) 2:0 (18, 15)

Ženy
Skupina B:

Lehtonenová, Lahtiová (18-Fin.) - Řeháčková, Dostálová (31-ČR) 2:0 (10, 8)

Play off - 2. kolo:
Antonelliová, Salgadová (15-Braz.) - Hermannová, Sluková (6-ČR) 2:0 (12, 20)

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž