Tereza Tobiášová, plážový volejbal, beach

Tereza Tobiášová | foto: Michal Šula, MF DNES

Plážový volejbal má novou dvojici - dohromady ji svedla zranění spoluhráček

Tři tréninky a hned první společný turnaj. A první vítězství. Tak vstoupily někdejší brněnské olympioničky Soňa Nováková a Tereza Tobiášová do této beachvolejbalové sezony. O víkendu v Karviné vyhrály Český Kooperativa pohár bez jediné porážky. "Mám velkou radost, že to tak vyšlo a že můžeme hrát spolu," přiznala Soňa Nováková.

"Byly roky, kdy jsme si říkaly, že bychom to spolu zkusily, ale nikdy to nevyšlo," připomněla Tereza Tobiášová. "Děti jsme měly každá jinak a do toho přišla i zranění. Až letos se to podařilo."

Soňa Nováková patřila s Evou Ryšavou k absolutní světové špičce.

Rozdělilo je až mateřství.

A nyní i zranění.

"Znovu jsme chtěly oprášit naši spolupráci," připustila Soňa Nováková.
"Byly jsme domluvené, že vyrazíme na turnaje Světové série a pokusíme se zabojovat o olympiádu, jenže Eva má zraněné koleno a podrobila se několika operacím."

Také Tobiášová byla původně dohodnutá s jinou partnerkou, s někdejší reprezentační smečařkou Helenou Horkou z Brna.

"Bohužel onemocněla, takže je to něco přes týden, co jsme se se Soňou daly dohromady," podotkla Tereza Tobiášová. "Tuto sezonu jsem přitom po operaci kolena spíše vypouštěla."

Ale nové spojení si nyní pochvaluje. A má další motivaci.

"Po Martině Hudcové jsem měla vedle sebe vždy nějakou mladší hráčku. Teď konečně hraji s někým, kdo je lepší, nebo na stejné úrovni jako já. Konečně se i více dostanu do hry, protože v Karviné šly soupeřky celý turnaj po mně. To jsem za těch dvanáct třináct let na písku nezažila."

Nová dvojice chce objíždět především turnaje v Česku. "Uvidíme, jestli vyrazíme i na nějakou světovku," řekla Nováková. "Hlavně se pokusíme uspět na mistrovství republiky."

To bude 19. a 20. července ve Slavkově u Brna.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž