Plážové volejbalistky vypadly ve čtvrtfinále

Madrid - České plážové volejbalistky Eva Celbová a Soňa Nováková došly na úvodním letošním turnaji Světového okruhu v Madridu do čtvrtfinále. V základní skupině vyhrály bronzové medailistky z loňského mistrovství světa všechny tři zápasy, v prvním kole vyřazovací části pak zdolaly krajanky Terezu Tobiášovou a Mariku Těknědžjanovou. Až ve čtvrtfinále podlehly australské dvojici Pottharstová, Cooková 1:2 a skončily páté. Celkovým vítězstvím se ozdobily Američanky Kerri Walshová a Misty Mayová.

Kvalifikantky Tobiášová a Těknědžjanová v Madridu obsadily konečné deváté místo, za které získaly prémii 3900 dolarů a 120 bodů do světového žebříčku. Vyrovnaly tak svůj nejlepší dosavadní společný výsledek, jehož dosáhly loni na Kanárských ostrovech. Celbová s Novákovou ve španělské metropoli vybojovaly 6675 dolarů, což je v přepočtu asi 215 tisíc korun, a 180 bodů.

V Madridu se hrálo netradičním systémem v osmi skupinách po čtyřech párech, do vyřazovací části postoupily vždy dvě dvojice. Do nové sezony nejlépe vstoupily Američanky Kerri Walshová a Misty Mayová. Na písku v Madridu vyhrály úvodní díl Světového okruhu a po loňském Espinhu společně oslavily druhý titul. V dnešním
finále porazily Tatianu Minellovou a Anu Paulu Connellyovou z Brazílie 2:0 na sety.

Třetí místo ve Španělsku obsadily olympijské vítězky ze Sydney, Australanky Kerri-Ann Pottharstová s Natalií Cookovou, které v sobotu poslaly na pátou pozici český pár. Seriál bude pokračovat za necelé dva týdny ve švýcarském Gstaadu.

Semifinále: Walshová, Mayová (USA) - Alexandra, Monica (Braz.) 2:0 (15, 17), Ana Paula, Minellová (Braz.) - Pottharstová, Cooková (Austr.) 2:1 (19, -14, 8).
O 3. místo: Pottharstová, Cooková - Alexandra, Monica 2:0 (10, 17).
Finále: Walshová, Mayová - Ana Paula, Minellová 2:0 (21, 14).

Výsledky českých dvojic:
Skupina E:
Tobiášová, Těknědžjanová (ČR) - Carrillová, Carballová (Šp.) 2:0 (13, 14).
Skupina F: Celbová, Nováková (ČR) - Benoitová, Kuhnová (Švýc.) 2:1 (-18, 16, 12).
Osmifinále: Celbová, Nováková - Tobiášová, Těknědžjanová 2:0 (11, 17).
Čtvrtfinále: Pottharstová, Cooková (Austr.) - Celbová, Nováková 2:1 (18, -19, 11).


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž